fbpx

Søskende til Dingle View og Exhibition købt på Goffs Orby Sale

Årets største auktion i Irland, det tre dage lange Goffs Orby Sale i Kildare, blev tirsdag skudt i gang med stor skandinavisk købelyst. Der blev på førstedagen handlet seks åringer til trænere i Norge, Sverige og Danmark, heriblandt søskende til topsprinterne Dingle View og Exhibition.


Francisco Castro fik på vegne af danske Stald Seaside hammerslag på lot 154, en fuks hingst efter Iffraaj og Livius Lady (Titus Livius). Åringen er halvbror til 3-årige Dingle View, som efter en flot 2-årssæson i Irland i fjor med sejre i bl.a. Tower Stakes (Gr.3), i år har leveret storartede resultater for Bent Olsen som vinder af Norsk 1000 Guineas og andenpladser i både Klaveness Minneløp (L) og senest Täby Open Sprint Championship (L).

Åringens far Iffraaj (Zafonic) havde en sensationel første årgang i fjor, som far til bl.a. den i fem starter ubesejrede Gruppe-1-vinder Wootton Basset og Gruppe-3-vinderne Stay Alive og Espirita. Hingsteåringen, der til næste år starter i samme farver som denne sæsons 2-årsstjerne Darcy, kostede 36.000 euro. (Se katalogside)

Francisco Castro handlede yderligere to hingsteåringer på førstedagen af Goffs Orby Sale, begge i kommission for Mac Racing, der som bekendt står bag topnavne som Moe Green, Luca Brasi og det nye stjernefrø Tom Hagen.

Lot 101, en brun hingst efter Invincible Spirit – House In Wood (Woodman) blev handlet for 15.000 euro. Åringen er halvbror til Garden City Stakes (Gr.1)-vinderen Alexander Tango og ud af en ustartet halvsøster til Prix Niel (Gr.2)-vinderen Housamix og den Listed-vindende samt Gruppe-1-placerede Housa Dancer. (Se katalogside)

Siden fik Mac Racing for 30.000 euro hammerslag på lot 173, en brun hingst efter Derby (Gr.1)-vinderen Motivator og Green Forest-datteren Memory Green. Åringen er halvbror til Listed-vinderen Mr Greenfield, og nært relateret til de to champions Diamond Shoal og Glint Of Gold. (Se katalogside)


Stald Seeland købte Exhibitions halvsøster

Danske Stald Seeland og træner Søren Jensen var ligeledes aktive på førstedagen af Goffs Orby Sale, hvor det blev til to hammerslag på hoppeåringer.

Første køb var lot 189, en halvsøster til den skandinaviske sprinterstjerne Exhibition, der inden han kom til Sverige bl.a. var tredje i Gruppe-2-løbet Richmond Stakes.

Hoppeåringen tilhører første årgang efter den højt agtede 5-dobbelte Gruppe-1-løbsvinder Duke Of Marmalade (Danehill – Love Me True v. Kingmambo), som stod sin første sæson på Coolmore Stud i 2009 til en bedækningstakst på 40.000 euro. Åringen kostede 45.000 euro og går i træning hos Søren Jensen. (Se katalogside)

Stald Seeland var igen på pletten i slutningen af førstedagen, hvor de for blot 5.000 euro sikrede sig lot 211, en skimmel hoppe efter Verglas – Oblique (Giant’s Causeway). Oblique er i forvejen kendt i Skandinavien for sin sejr i Listed-opgøret Jockeyklubbens Avelslöpning over 2400 meter, hvor hun med Fredrik Johansson på ryggen nedkæmpede Halfsong og La Petite Chinoise. Hun var da i træning hos Sir Mark Prescott og ejet af Lady O’Reilly.

Oblique er samtidig halvsøster til Gruppe-2-vinderen One Off og stammer fra samme moderlinje som Gruppe-1-vinderen Halfway To Heaven, hvis egen mor Cassandra Go i øvrigt er halvsøster til den nyerhvervede hoppeårings far Verglas. Helt exceptionelt har der i de første fire generationer af åringens moderlinje været 31 vindere ud af 32 startende afkom. (Se katalogside)


Oratorio-søn til Cathrine Erichsen

Dagens største skandinaviske handel stod norske Cathrine Erichsen for, da hun igennem Peter Doyle Bloodstock sikrede sig lot 117, en brun hingst efter Oratorio – Jus’chillin (Elbio) for 60.000 euro.

Oratorio-sønnen er halvbror til to tidligere vindere, heriblandt Vintage Stakes (Gr.2)-triumfatoren Orizaba, og han er på moderlinjen repræsenteret af et hav af Black Type-vindere som bl.a. Bay Empress, og de tyske stjerner Brisk Breeze og Belle Syrienne. (Se katalogside)

Samtlige seks indkøbte åringer er tilmeldt næste års Racing Post Yearling Bonus-ordning, med mulighed for at vinde 10.000£ ved en maidensejr på de skandinaviske væddeløbsbaner.


Toppris på 300.000 euro

Dagens dyreste lot på Goffs Orby Sale blev nummer 170, en søn af Montjeu fra Glenvale Stud, der blev solgt for 300.000 euro til Sir Robert Ogden. Straks efter betalte Shadwell Estate Co. 260.000 euro for en Marju-halvsøster til 3-årsstjernen Banimpire, mens agent Oliver Cole kunne få hammerslag på en søn af Verglas for 210.000 euro til Prins Faisal Salman.

Goffs Orby Yearling Sale fortsætter onsdag og torsdag.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top