fbpx

Goffs “sales topper” i nær relation til åring hos Olav Sørensen

Goffs Bloodstock Sales afholdt fredag sit årlige Horses In Training & Open Yearling Sale i irske Kildare, og det blev med Aga Khan Studs’ 3-årige Sonapour (Alhaarth – Sinnariya v. Persian Bold) som salgets dyreste lot, da hammerslaget faldt på 130,000 euro til Kevin Ross Bloodstock.


Sonapour er halvbror til den Grade 2-vindende hurdler Simarian, og hans mor Sinnariya er søster til den tidligere europæiske 3-årschampion Sinndar, som i sin klassiske sæson både vandt The Derby (Gr.1), Irish Derby (Gr.1) og Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1).

Set med danske øjne er det også interessant, at opdrætter Olav Sørensen i Ebeltoft ejer en hingsteåring efter den irske 2000 Guineas (Gr.1)-vinder Indian Haven og ud af Night Shift-hoppen Sirindiya, der netop er søster til fredagens “sales topper” Sonapour.

“Åringen blev købt som føl på Goffs og har derfor ikke været fremstillet på den danske åringsauktion, men han er til salg”, fortæller Olav Sørensen, der naturligvis er glad for fredagens salgsresultat.

Som opdrætter har Olav Sørensen ofte selv valgt at beholde sine heste i træning med et senere salg for øje, og det har i flere omgange vist sig som en glimrende forretning. Han står således bag både Mowerina- og Listed-vinderen Sydney, som efter 3-årssæsonen blev solgt til Lone og Jens Westh, og Aladar, der kort før starten i Dansk Derby 2007 blev solgt som en af forhåndsfavoritterne til MTM Racing.

Om den jydske opdrætters åring med de nære relationer til Sinndar og Sonapour starter karrieren i Olav Sørensens egne farver, eller om han finder nye ejere inden da, vil tiden vise.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top