fbpx

My Fortune stærkest i Arqana Dansk St. Leger

Efter en 3-årssæson som har budt på adskillige gode placeringer bag de bedste i årgangen, fik Bettina Andersen-trænede My Fortune endelig sin forløsning i årets sidste klassiker. Med Oliver Wilson på ryggen vandt My Fortune Arqana Dansk St. Leger foran Chappel og Brigadier.



De to Appel Au Maitre-sønner My Fortune og Chappel var toneangivende samtlige 2800 meter, og selv om Brigadier (Moohaajim) gjorde hvad han kunne i sit forsøg på at blive Danmarks første Triple Crown-vinder siden 1946, var de to andre stærkere.

Nicolaj Stott styrede tempoet frem til opløbet, hvor han trak Chappel helt ud til rækværket. Samtidig blev Oliver Wilson indvendigt med My Fortune, og herfra duellerede de to heste med mange meter imellem sig frem til stregen, hvor My Fortune var trekvart længde i front.

My Fortune og Oliver Wilson stryger indvendigt mod sejren i Arqana Dansk St. Leger foran udvendige Chappel og Derbyvinderen Brigadier. Foto: Burt Seeger.

På fjerdepladsen fulgte Finn Ind Forever (Juniper Tree) foran Esquire Hill (Storm The Stars) på den sidste præmieplads.

My Fortune ejes af My Stable, A & O Kirk og Hotel Fortunen, som blev belønnet med en førstepræmie på 125.000 kroner for den klassiske triumf, som kom i hus et år efter hestens overlegne opvisning i Vinterfavoritternes Ærespræmie.

Efter sidste års Vinterfavoritter fulgte My Fortune op med at vinde Svenskt Kriterium, men han havde ikke vundet siden. På trods af dette, har den fukse vallak nu rundet 900.000 danske kroner i samlet indtjening, og der er fortsat masser at se frem til med ham i 2025.

My Fortune med trænerparret Bettina og Kim Andersen. Foto: Burt Seeger.

For trænerparret Bettina og Kim Andersen blev det årets anden klassiske sejr i kølvandet på A Lady‘s Dream (Giant Sandman), der vandt Mowerinaløb (Dansk 1000 Guineas) i foråret.

Og endnu mere imponerende blev den klassiske sæson for Stutteri Hjortebo, som formåede at hjemtage otte af de 15 skandinaviske klassikere.

I Danmark var det kun Dansk Oaks som undslap, og i Dansk St. Leger stod stutteriet tilmed for de tre første gennem mål med My Fortune, Chappel og Brigadier.

My Fortune omgivet af ejere, træner og sponsorerne Mathieu Legars og Morten Buskop fra Arqana. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top