fbpx

Norsk Oaks til Rosemary’s Baby

Cathrine Erichsen og ejer/opdrætter Morten Buck havde endnu en forrygende løbsdag på Øvrevoll, hvor førstnævnte rykkede yderligere fri i kampen om det norske trænerchampionat. Den helt store triumf kom i hus i Erik O Steen Norsk Oaks, hvor Rosemary’s Baby vandt for Jacob Johansen.



Appel Au Maitre-datteren, som i sin seneste start brød kraftigt ud rundt opløbssvinget i Breeders’ Prize Classic, var tilbage i samme gode forfatning som da hun vandt Altamiralöpning på Jägersro i begyndelsen af august.

Hun tog føringen fra start, men blev rundt opløbssvinget passeret af All Star Bling (Sea The Stars), alt imens Nicolaj Stott fortsat sad stille bagerst i feltet med den danske Oaks-vinder Lady Macallan (Al Shemali).

Også Elione Chaves holdt igen med Sveriges Oaks-vinder Sealove (Sea The Moon), og de to forhåndsfavoritter kom sidst ind i opløbet, hvor de dog begge så ud til at have rigeligt at gå med.

Yderst i banen gik det især godt for Lady Macallan, som var sidste hest af biddet, men da det gik op ad bakken til slut, viste Rosemary’s Baby sig alligevel klart stærkest, og hun kunne lidt efter skære målstregen som sikker Oaks-vinder på små to længders afstand af All Star Bling, som igen var halvanden længde foran Lady Macallan.

Siden fulgte Angel From Above (Adlerflug) som fjerde og Sealove som femte.

Rosemary’s Baby og Jacob Johansen vinder Erik O. Steen Norsk Oaks foran All Star Bling med Manuel Martinez og Lady Macallan med Nicolaj Stott. Foto: Hesteguiden.com.

Sejren i Erik O Steen Norsk Oaks var 175.000 norske kroner værd for Rosemary’s Baby, som både er ejet og opdrættet af Morten Buck.

Hun blev endnu en klassisk vinder til Appel Au Maitres samling, og så det er især værd at bemærke, at hoppens mor, Trempolino-datteren Xstase, i de samme ejerfarver vandt både Mowerinaløb og Svenskt Oaks for 19 år siden.

Xstase var trænet af Wido Neuroth og blev ved begge lejligheder redet af Fredrik Johansson.

Til gengæld måtte Xstase nøjes med en fjerdeplads i løbet som hendes datter vandt i dag, hvorefter hun som 4-årig hjemtog Scandinavia Cup (L) – det nuværende Margareta Wettermarks Minneslöpning – i hænderne på Eddie Ahern.

Xstase/Fredrik Johansson vinder Mowerinaløb 2005. Foto: Burt Seeger.
Xstase og Fredrik Johansson på vej mod en kneben sejr i Mowerinaløb 2005. Foto: Burt Seeger.

Xstase har sidenhen været en fremragende avlshoppe for Morten Buck, som igennem årene både har haft hende opstaldet i Frankrig, Sverige og Norge.

I Frankrig producerede hun de to gode helsøskende Xotic og Xo, begge efter Holy Roman Emperor, samt øvrige vindere som Xedra (Naaqoos) og Sygma (Singspiel), og efter ankomsten til Sverige fortsatte hun med Xit (Champs Elysees), Xcalibur (Appel Au Maitre) og Xotica (Helmet).

Afkom med henholdsvis 81, 88 og 80 i handicap.

Og Rosemary’s Baby, Xcaliburs helsøster, kan nu også bidrage med titlen ‘Klassisk vinder’ til Xstases afkoms meritliste. Årets norske Oaks-vinder har nu sejret i halvdelen af sine otte karrierestarter, og har nøjagtig som sin mor både vundet storløb på græs og dirt.


Big Chance og Oliver Wilson. Foto: Trond Pedersen / hesteguiden.com.

Og dagen var langt fra slut endnu for Cathrine Erichsen og Morten Buck.

Forinden havde 2-årige Big Chance (Sporting Chance) nemlig vundet Øvrevoll Hesteeierforenings Vandrepokal med en førstepræmie på 57.500 kroner til Stall Fun Game. Oliver Wilson var i sadlen denne gang.

Big Chance trænes af Erichsen og er opdrættet af Buck, og han er halvbror til både sidste års danske 2000 Guineas-vinder Bud (Moohaajim) og til forrige søndags Breeders’ Prize Classic-vinder Leo Boy (Appel Au Maitre).

Og minsandten om ikke også Erichsen-trænede og Buck-opdrættede Leo Boy igen var på pletten denne onsdag, hvor han med endnu en stærk afslutning fra sin placering bagerst i feltet rundede samtlige konkurrenter i opløbet og hjemtog Fearnleyløpet mod en række gode, ældre norskopdrættede konkurrenter.

Og atter var Jacob Johansen i storform på ryggen af vinderen, der belønnede Galaxy Racing med 91.000 kroner for sejren.

3-årige Leo Boy besejrede de ældre norskopdrættede konkurrenter i Fearnleyløpet. Foto: Hesteguiden.com.

Cathrine Erichsen kunne yderligere glæde sig over, at de sidste tre års vinder af Fearnleyløpet, Purple Ace (Born To Sea), blev nummer to bag staldkammeraten og bidrog til, at trænerens første norske championat næsten er til at række ud efter.

Niels Petersen har i hvert fald travlt, hvis han skal nå at indhente sin konkurrents forspring på omkring en halv million over sæsonens sidste fem løbsdage, hvor den største præmiesum der rides om er 140.000 kroner i Norsk Galopp Oppdrettsløp.

Youonlyliveonce vinder Norsk Galopp Sprintløp under Elione Chaves. Foto: Trond Pedersen / hesteguiden.com.

Også Annike Bye Hansen fortsatte sin flotte staldform med to vindere. Youonlyliveonce (Sidestep) vandt Norsk Galopp Sprintløp med 91.000 til vinderen, og et løb senere tog danskopdrættede Run For Justice (Wentworth) sæsonens fjerde sejr i et handicap mod ældre heste.

Wentworth-sønnen Run For Justice fortsætter med at forbedre sig og vinder herover årets fjerde sejr for Elione Chaves. Foto: Trond Pedersen / hesteguiden.com.

Gode penge var der også til Tobias Hellgrens 10-årige Ajas (No Risk At All), der med Anna Pilroth på ryggen slog til i Major Chr. F Michelets Minneløp over 2830 meter.

Ajas gjorde så sent som den 5. september comeback med en andenplads efter ikke at have startet siden maj 2021 i et forhindringsløb over 6000 meter i Frankrig, så der ligger et gedigent stykke trænerarbejde bag denne indsats. Vildt imponerende.

Ajas og Anna Pilroth vinder Major Chr F Michelets Minneløp. Foto: Trond Pedersen / hesteguiden.com.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top