fbpx

Arqana-‘sales topper’ aflagde maidentitlen i debuten på Øvrevoll

Stall Perlens 2-årige Zakopane, som udover at være dyreste lot på sidste års Arqana October Yearling Sale også er halvbror til Stockholms Stora Pris (Gr.3)-vinderen Admiral De Vega, sejrede onsdag sikkert i sin debut for Jan-Erik Neuroth og Sandro de Paiva på Øvrevoll.



Zakopane (Zarak) var godt med fra start over de 1600 meter græs, og Sandro De Paiva fulgte som anden-tredje bag Silja Størens to førende staldkammerater Titan Bling (Cotai Glory) og Galactico Bling (Galileo).

Det krævende underlag og den lange distance var sammen med udgangstempoet ikke den rigtige cocktail for de to ‘Bling-heste’, som holdt godt ved til midten af opløbet, hvorefter der var udsolgt hos begge.

I stedet fortsatte debuterende Zakopane ufortrødent og sejrede til slut sikkert med tre længder foran mere rutinerede Shamanic (Shaman). Yderligere tre længder efter fulgte vinderens staldkammerat Theonello (Appel Au Maitre), hvorefter der blev langt til de sidste gennem mål.

Zakopane og Sandro de Paiva vinder let sin debut på Øvrevoll. Foto: Trond Pedersen / hesteguiden.com.

Stall Perlen købte for snart et år siden Zakopane for €420,000 gennem Peter & Ross Doyle Bloodstock på Arqanas October Yearling Sale i Deauville, og hingsten toppede hele salget.

Han er halvbror til seks vindere, heriblandt Stockholms Stora Pris (Gr.3)-triumfatoren Admiral De Vega (Lope De Vega) og den franske Listed-vinder Zeeyara (Nathaniel).

Mormoderen, Prix Charles Laffitte (L)-vinderen Kareemah (Peintre Celebre) er selv halvsøster til Breeders’ Cup Filly & Mare Turf (Gr.1)- og Flower Bowl Invitational Stakes (G1)-vinderen Lahudood, som igen er mormor til de Gruppe-1-vindende Sea The Stars-helbrødre Baaeed og Hukum.

“Han blev stærkere hele vejen frem til målstregen og var stadigvæk ikke træt i mål. En hest for fremtiden”, sagde Sandro De Paiva i det efterfølgende sejrsinterview, hvor Jan-Erik Neuroth tillagde, at Zakopane er meget sent udviklet, og havde der ikke været et maidenløb på 1600 meter, havde han ikke fået hesten ud i denne sæson.

“Han er meldt i Skånelandlöpning på Jägersro om to uger, og til næste år bliver Derbyet hans hovedopgave”, lød det endvidere fra succesrige Neuroth.

Stall Perlens Zakopane fotograferet som åring forud for Arqanas October Yearling Sale. Foto: Arqana.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top