Stor artikel om galopsporten og Dansk Derby i søndagens Politiken

I begyndelsen af januar startede forfatter Bastian Emil Goldschmidt sin research. Siden har han været jævnlig gæst på Klampenborg Galopbane, besøgt staldene omkring banen og interviewet en række af sportens aktive. Resultatet ses i søndagens PS-sektion i Politiken, hvor Brigadier poserer på halvdelen af forsiden.


Journalist Bastian Emil Goldschmidt under et af sine besøg på Klampenborg Galopbane i begyndelsen af juni. Fot: GalopSport.

Bastian Emil Goldschmidt har udgivet flere bøger om cykling og er fast kommentator på EuroSport, hvor han netop har ført seerne igennem tre ugers Tour De France.

Inden han tog fat på sin research omkring galopsporten, havde han kun besøgt Klampenborg et fåtal gange, men det tog ikke lang tid før han var komplet grebet af fuldblodssporten, og der hersker ingen tvivl om, at fascinationen af den ‘nyfundne verden’ har sat sit store præg på historien.

“..I vor tid, hvor farten efterhånden er et abstrakt begreb, som ikke kun handler om vores egen hastighed i flyvemaskiner og hurtige biler, men også om internettets og satellitsystemers lynende signaler, er galopbanen et sted til at forstå den gamle jordbundne fornemmelse af fart. I flere tusind år har den højeste hastighed været til hest”, lyder et kort uddrag fra artiklens indledning.

Artiklen i søndagens PS i Politiken strækker sig over to hele sider, inklusiv forsiden, og afrundes med et helsidesfoto af Nicolaj Stott poserende for fotograf Lasse Dearman foran jockeyrummet på Klampenborg.

Historien er klart anbefalelsesværdig.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top