fbpx

Dansk i Norsk 2000 Guineas: Nuevo Estrella vandt for Olsen og Hansen

Bent Olsen tog årets anden klassiske triumf på udebane, da Nuevo Estrella og Oliver Wilson lørdag aften strøg til tops i Norsk 2000 Guineas. Kodiac-sønnen førte det meste af vejen, og målstregen kom akkurat i tide, så angrebet fra Little Crow kunne afværges med det mindst mulige. Storfavoritten Ami De Vega blev tredje.



Nuevo Estrella, der ejes af danske Frank Hansens SVD A/S, tjente 190.000 norske kroner i det klassiske opgør, og han fik taget god revanche for sin seneste start i Voterlöpning på Jägersro, hvor han var uplaceret bag suveræne Ayani (Starspangledbanner).

Men Nuevo Estrella er også bedst på græs, og allerede i fjor leverede han flere gode præstationer i storløbssammenhæng på Øvrevoll, dog uden at vinde. Denne gang var marginalerne på hingstens side, godt understøttet af Oliver Wilson, som bogførte årets første klassiske sejr.

Bent Olsen vandt tidligere på måneden også Svenskt 1000 Guineas med Angel Field (Harry Angel), og Klampenborg-stalden er i det taget i forrygende sommerform. Det var den mangedobbelte danske championtræners fjerde norske 2000 Guineas-vinder i kølvandet på Dan Tucket (2008), Jubilance (2012) og senest Brownie (2015).

Nuevo Estrella kommer ikke tilbage til Øvrevoll for at løbe Norsk Derby i august, men hér har Bent Olsen og Frank Hansen til gengæld Irish Fire (Make Believe) stående. Irish Fire vandt overlegent på Klampenborg i lørdags og skød således en rigtig god uge i gang for sine danske forbindelser.

Den overlegne svenske Derby Trial-vinder Ami De Vega (Lope De Vega) kom aldrig rigtigt til sin ret på den hurtige bane og over 800 meter kortere distance end senest, men når han den 16. juli er tilbage på Jägersro i Svenskt Derby vil lørdagens præstation ikke betyde noget som helst.

Bag Ami De Vega sluttede Fort Dodge (Sioux Nation) og Stripesof Stars (U S Navy Flag) på de sidste præmiepladser.

Nuevo Estrella og Oliver Wilson vinder Norsk 2000 Guineas på Øvrevoll. Foto: Hesteguiden.com.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top