fbpx

Føltid: Havana Gold-søn ud af søster til Purr Along

Sent ud på aftenen den sidste dag i marts nedkom Malin Roths nyimporterede avlshoppe Cat O’ Nine Tails med et hingstføl efter Prix Jean Prat (Gr.1)-vinderen Havana Gold. Cat O’ Nine Tails er halvsøster til den dobbelte Gruppe-3-vinder og Gruppe-1-placerede Purr Along.


Cat O’ Nine Tails (Motivator) med sit hingstføl efter Havana Gold. Foto: Malin Roth.

Malin Roth erhvervede Cat O’Nine Tails gennem Walter Buick på Tattersalls December Sale i fjor, og den 15-årige hoppe er i forvejen mor til to vindere i England. Desuden har hun i år en 2-årig hoppe efter Harry Angel og en hoppeåring efter Ulysses.

Cat O’ Nine Tails er selv vinder af fire løb, og så er hun halvsøster til Purr Along (Mount Nelson), der bl.a. er vinder af Ridgewood Pearl Stakes (Gr.3) og Prix du Calvados (Gr.3), samt placeret anden i May Hill Stakes (Gr.2), tredje i Duke Of Cambridge Stakes (Gr.2) og to gange fjerde i Falmouth Stakes (Gr.1).

Purr Along er nu selv gået i avlen og er mor til Outbreak, der var vinder som 2-årig i fjor.

Afstamningen tæller øvrige topnavne som Falmouth Stakes-vinderen Ronda og dennes søn, Grade-3-vinderen og avlshingsten Istan, samt den tidligere skandinaviske Listed-vinder Mill Marin, der var ejet af Stall Perlen og trænet af Wido Neuroth.


Mill Marin på vej mod sejren i Stockholm Fillies & Mares Stakes (L) i 2013. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Mill Marin blev efter sin skandinaviske løbskarriere solgt til Tyskland, hvor hun i stutteriet er blevet mor til Gruppe-3-vinderen Marshmallow og Listed-placerede Millionaire.

Det nyankomne føls far, Havana Gold (Teofilo), står i år til en bedækningstakst på £12,500 på Tweenhills Farm i England.

Hans hidtil bedste afkom er Flying Five Stakes (Gr.1)-vinderen Havana Grey, og derudover er han også far til to Gruppe-3-vindere i Treasuring og Tabdeed, mens hans Listed-vindere bl.a. tæller den tidligere svenske Derby-2’er Barade og sidste års vinder af Stockholm Fillies & Mares Stakes (L) Havana Red.


Havana Gold. Foto: Tweenhils Farm.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top