fbpx

Appel Au Maitre-datter ud af Transsylvania

Opdrætterparret Mette og Dean Olsen tog tidligere på ugen imod et velskabt hoppeføl ud af deres Listed-vindende avlshoppe Transsylvania (Le Havre).


Transsylvania med sit hoppeføl efter Appel Au Maitre. Foto: Privat.
Transsylvania med sit hoppeføl efter Appel Au Maitre. Foto: Privat.

Føllet er efter Appel Au Maitre og helsøster til det føl, som Transsylvania fik i fjor, men som grundet en infektion kun nåede at blive få dage gammelt. Transsylvania fik sit første føl i 2017, den nu 2-årige hoppe Tassmania efter den engelske Derbyvinder Sir Percy.

Tassmania (Sir Percy - Transsylvania v. Le Havre) som åring i fjor. Foto: Privat.
Tassmania (Sir Percy – Transsylvania v. Le Havre) som åring i fjor. Foto: Privat.

Transsylvania var – bortset fra sin allersidste start – gennem hele karrieren i træning hos Helle Christensen på Klampenborg. Hun aflagde maidentitlen i sin anden start og var siden anden bag Miss Tiffany i Mowerinaløb.

En skade i Dansk Derby gjorde, at Le Havre-datteren var på sidelinjen i ni måneder, inden hun som 4-årig gjorde comeback med en overlegen sejr over 1800 meter på sin hjemmebane.

Transsylvania/Manuel Santos. Foto: Burt Seeger, arkiv.
Transsylvania/Manuel Santos. Foto: Burt Seeger, arkiv.

Senere på sommeren leverede hun så karrierens altoverskyggende præstation, da hun i Lanwades Stud Filies’ Stakes (L) over 1600 meter på Øvrevoll sejrede med halvanden længde foran ligeledes dansktrænede Hoku. Det var netop ved denne sejr, at Transsylvania vandt en fribedækning ved Sir Percy.

Transsylvania gik i avlen med et maksimumhandicap på 86 og lidt over 300.000 kroner i samlet præmiesum. Hun er selv ud af den tidligere svenske Listed-vinder Polliwilline.

“Indtil videre har vi ikke lagt nogen planer for en ny bedækning i 2019, men såfremt der ikke kommer nogen aftale på plads i år, sendes hun i stedet til bedækning i udlandet i 2020”, fortæller Dean Olsen til GalopSport.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top