fbpx

Zawawi Cup (L): 3-årige Soulofchess udfordrer sprinter-eliten

Det hører til sjældenhederne, at en 3-årig så tidligt på sæsonen udfordrer sine ældre konkurrenter på top-niveau i Skandinavien, men det skete i sidste måned i Stockholms Stora Pris (Gr.3), og det sker igen på søndag i Zawawi Cup (L).


Soulofchess og Carlos Lopez ved sejren i Kay Jensens Pris i juni. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Blandt de 10 starterklærede elitesprintere findes nemlig 3-årige Soulofchess, som efter tre starter som ubesejret nu får sin ilddåb over 1200 meter.

Gutaifan-sønnen, der trænes af Niels Petersen og rides af Carlos Lopez, har endnu aldrig været presset i løb, men på søndag kommer han for alvor til at mærke farten.

Irish Action og Andreas Tapia Dalbark vandt i maj Jägersro Sprint (L) – på søndag er de på jagt efter sejren i Zawawi Cup. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Lige indvendigt for sig har han sidste års Zawawi Cup (L)-vinder Irish Action (Zoffany), og udvendigt for ham springer City Code (Kodiac), Mountain (Eishin Dunkirk) og J J Jumbo (Champs Elysees) af.

Derudover starter Kinsmann (Exceed And Excel), Lost My Sock (Bungle Inthejungle), Rangoon (El Kabeir), Zamson Zaid (Hallucinate) og Amon Ra (Exceed And Excel) i fartfesten, der bliver et af den svenske Derbydags helt store opgør.

Ricardo Ramallo-trænede J J Jumbo lignede en kommende skandinavisk topsprinter i Jägersro-debuten. På søndag er det op til bevis. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top