fbpx

Vivaldi tog endnu et skridt mod Dexia Dansk Derby

Bent Olsen-trænede Vivaldi vandt fredag eftermiddag sæsonens anden sejr på Klampenborg, og det 3-årige Derbyhåb er dermed fortsat ubesejret i 2008.


Vivaldi var til start i Hastings Park Løb over 2200 meter, og nåede på en sen afslutning til slut forbi længe førende Fly To The Park.

Efter afbud fra Vivaldis staldkammerat Royal Highness var der kun fem heste til start i løbet, og grundet det bløde banelegeme blev der lagt ud i et behersket tempo med Fly To The Park som den forreste, forfulgt af sin staldkammerat Satang.

Rundt sidste del af opløbssvinget stak Fly To The Park af fra de øvrige, og det så længe ud til at Dina Danekilde havde stjålet løbet, men på de akkurat sidste meter fik Manuel Santos skubbet Vivaldi forbi med hals. Der var halvanden længde fra de to første til tredjehesten Satang/Per-Anders Gråberg, mens Marezzo blev fjerde foran Joubert. Både Vivaldi og Fly To The Park er i øvrigt efter avlshingsten Fly To The Stars, der hermed fik en skandinavisk double.

Vivaldi, der er halvbror til kapable Hoffmann, tog med sejren i Hastings Park Løb endnu et skridt nærmere Dexia Dansk Derby, og efter fredagens præstation er der i hvert fald ingen tvivl om at han kommer til at klare distancen uden problemer. Næste start for Klampenborg-hesten kan meget vel blive enten Jyllandsløbs Testen eller Derby Trial Stakes – begge opgør er ligeledes over 2200 meter.


Kendwa fik sejr da Montgomery blev disket

Norske Espen Ski vandt foruden dagens hovedopgør Dansk Jockey Club (L) med med The Pirate også Lennart Reuterskiöld Sr. Handicap med Peter Jardby-trænede Rose Pearl, og Ski var endvidere også først over målstregen på ryggen af 3-årige Montgomery i 3-års Maiden Serien.

Det endte dog med, at Montgomery efterfølgende blev diskvalificeret for trængning af Cut Royale i sidste del af opløbet, og i stedet gik sejren til Caroline Strömberg-trænede Kendwa, der under Sara Slot skød høj fart yderst i banen og reelt nåede andenpladsen.

Den debuterende Danehill Dancer-hoppe ligner et godt storløbsemne for fremtiden, og Chess Racing kan allerede nu glæde sig over at have fået en vigtig sejr til et godt fremtidigt avlsemne. Danehill Dancer-hopper er nemlig i høj kurs internationalt, og hun er desuden første afkom efter Orpen-datteren Mystiara, der selv er søster til Great Voltigeur Stakes (Gr.2)-vinderen Stowaways mor On Credit. Kendwa kostede 62.000 euro som føl på Goffs Foal Sale i Irland.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top