fbpx

Verdens dyreste hest navngivet – The Green Monkey

The Green Monkey var tidligere kun en golfbane på Barbados – men nu er det også navnet på den dyreste hest der nogensinde er handlet på en auktion.


For få uger siden købte det stærke irske ejerteam Michael Tabor, Derrick Smith og John Magnier nemlig den 2-årige Forestry-hingst for en rekordstor sum af 16 millioner US$ på Calder Racecourses Fasig-Tipton Sales – den tidligere rekord lød på 13 millioner dollars og går helt tilbage til hammerslaget på Seattle Dancer i 1985, og der er næppe nogen tvivl om at The Green Monkey vil blive fulgt intensivt af både pressen og alle entusiaster i fremtiden hos USA’s championtræner Todd Pletcher.

The Green Monkey havde forud for Fasig-Tipton-salget leveret den hurtigste træningstid af en 2-årig nogensinde på denne auktion, og da han samtidig har det nye helt store navn Forestry som far, var både Coolmore-trioens agent Demi O’Byrne og Godolphins John Ferguson varme på hingsten.

Forestry er en søn af Storm Cat og Pleasant Colony-hoppen Shared Interest. Shared Interest var selv Grade-1-vinder, og foruden Forestry er hun også mor til Breeders Cup Juvenile (Gr.1)-vinderen Cash Run.

Forestry løb selv kun som 3-årig, hvor han i 11 starter sejrede syv gange, heriblandt King’s Bishop Stakes (Gr.1) over 1400 meter. I avlen har Forestry været en kæmpe succes og af de nordamerikanske avlshingste sluttede han i 2005 som nummer to, kun overgået af sin egen far Storm Cat. Han var far til 10 Stakes-vindere, heriblandt Forest Danger som vandt Carter Handicap (Gr.1) i ny banerekord.

Også navne som Smokey Glacken, Diplomat Lady, Old Forester og Godolphins store ubesejrede Kentucky Derby-håb Discreet Cat har været med til at sætte virkelig skub i hingstens avlskarriere. Forestrys bedækningsafgift ligger i 2006 på 100.000 US$.

The Green Monkeys mor hedder Magical Masquerade og er efter hingsten Unbridled. Magical Masquerade er halvsøster til Grade-2-vinderen Magicalmysterycat.

Golfbanen The Green Monkey blev i øvrigt åbnet i 2004, samme år som verdens dyreste 2-årige hest blev født – og 2004 er såmænd også kendt som det kinesiske år for “Year of the Green Monkey”.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top