fbpx

Verdens bedste Sea The Stars til tops i Prix de l’Arc (Gr.1)

Der findes ingen bedre end ham, og måske har der heller aldrig gjort det! John Oxx-trænede Sea The Stars fuldførte søndag eftermiddag sin fænomenale sixtimer i Gruppe-1-sammenhæng, da han med Mick Kinane på ryggen knuste sine konkurrenter i Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) over 2400 meter på Longchamp.Sea The Stars cantrede til start i Arc’en som en af tidernes største favoritter i blot 18:10, men i modsætning til sine tidligere starter i år svedte han op, og han lignede en hest med en lang sæson bag sig.

Det tog også tid for Mick Kinane rigtigt at få ham til at slappe undervejs i løbet, der fra start blev dirigeret af Aidan O’Briens to pacemakere Set Sail og Grand Ducal, hvis eneste mission var at skabe løbet for den irske Derbyvinder Fame And Glory og samtidig tagen brodden af Sea The Stars.

Ingenting lykkedes dog for O’Brien i årets Arc, idet Fame And Glory ingenting fandt i sidste del af opløbet. I stedet overtog tilbagevendte Christophe Soumillon fronten med hoppen Stacelita, men glæden varede kort, idet Mick Kinane efter sit afventende ridt endelig sendte Sea The Stars frem og i løbet af ganske kort tid afgjorde løbet.

Sea The Stars udbyggede sin føring op mod målstregen og sejrede til slut med to længder ned til heroiske Youmzain/Kieren Fallon, der for tredje år i træk indtog andenpladsen i Europas vigtigste galopløb.

Tredjepladsen gik til Cavalryman/Frankie Dettori foran Conduit/Ryan Moore og Dar Re Mi/Jimmy Fortune, mens Fame And Glory/Johnny Murtagh måtte tage til takke med sjettepladsen uden for præmierækken.


Hvem skal overgå dette?

Sea The Stars vandt her for ottende gang i karrierens ni starter, og bortset fra i hans debut som 2-årig i fjor har han været højst overbevisende.

Hans klassiske sæson startede tilbage i maj, da han vandt 2000 Guineas (Gr.1) i Newmarket. Derefter strøg han til tops i Epsom Derby (Gr.1), efterfulgt af sejre i både Eclipse Stakes (Gr.1), Juddmonte International (Gr.1), Irish Champion Stakes (Gr.1) og nu Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1).

Førstepræmien i Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) var mægtige 2,2 millioner euro.

Seks Gruppe-1-sejre i træk er altså det foreløbige facit for Cape Cross-sønnen, hvis fremtidige karriere endnu ikke er endelig besluttet – men da det virker usandsynligt at han om blot en måned bringes til start i Breeders’ Cup Classic (Gr.1) i Californien, står beslutningen nok imellem at fortsætte hingstens karriere som 4-årig eller at sende ham direkte i avlen fra næste sæson.


Moderen vandt også Arc’en

Sea The Stars’ sejr i Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) kom 16 år efter at hans mor Urban Sea ligeledes strøg til tops i opgøret.

Urban Sea vandt for David Tsui, hvis søn Christopher Tsui står bag Sea The Stars. Urban Sea døde i øvrigt tidligere i 2009 efter komplikationer under folingen af det der blev hendes sidste afkom, en hingst efter Invincible Spirit.

Urban Sea er udover Sea The Stars også mor til Gruppe-1-vinderne Black Sam Bellamy og Galileo, hvoraf sidstnævnte i dag er en af verdens førende og absolut mest populære avlshingste.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top