fbpx

Vejen til The Macallan Dansk Derby: Ranking og noter – 8. maj

Lørdagens klassiske Mowerinaløb bød indenfor i Derby-ranglistens Top10 til både vindende Bad Investment og andenhesten Keep On Dacing, som fik tildelt henholdsvis 80 og 79 i tal for deres præstationer på Klampenborg.


Bad Investment på vej mod sejren i Dansk Hesteforsikring Mowerinaløb. Der var dødt løb på andenpladsen mellem indvendige Keep On Dancing og udvendige Angel Field, mens favoritten Got A Lot fulgte lige efter som fjerde. Foto: Burt Seeger.

Sandie Kjær-trænede Bad Investment (Wilshire Boulevard) deler nu femtepladsen med Lennart J:r Reuterskiölds trio Beckham (Shalaa), Eagle Eye (Gleneagles) og Spinwell (Make Believe).

Af disse tre har kun Beckham sæsondebuteret, og det gjorde han tilbage i april med sejr på Jägersro. Vinterfavoritten Eagle Eye kommer ifølge hestens forbindelser efter planen direkte ud i Dansk 2000 Guineas den 27. maj.

Lige efter de fire ovennævnte på listen følger nu Jessica Longs Keep On Dancing (Moohaajim), der er skudt op på siden af Bettina Andersen-trænede My Poet (Appel Au Maitre). Disse to har stadigvæk en sejr til gode, men Keep On Dancing må siges at danse om den varme grød med fire andenpladser og en tredjeplads i seks starter.

Marcella Bloom sejrede overlegent på Øvrevoll for Elione Chaves, Cathrine Erichsen og IKC Racing. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com.

Et par nye vinder-navne som nu har en plads i Derbyfeltet indenfor nær rækkevidde er Cathrine Erichsens Marcella Bloom (Pastorius) og Jessica Long-trænede Bud (Moohaajim).

Marcella Bloom aflagde sin maidentitel med seks længder i sæsondebuten på Øvrevolls sandbane i torsdags, hvilket gav hende et handicap på 75.

Marcella Bloom er helsøster til Cathrine Erichsen- og IKC Racings danske Derbyvinder fra 2018, Master Bloom, og efter den overlegne sejr forleden har kredsen bag hoppen nu god tid til at sætte planen rigtigt sammen.

Bud vandt foran stærkt afsluttende Bull’s Eye i lørdagens maidenløb over 1600 meter på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

Bud var én af lørdagens øvrige betagende 3-årsvindere på Klampenborg. Den fukse vallak, som både er ejet og opdrættet af Buck Racing i samarbejde med Long-familien, fulgte op på sin andenplads fra debuten over 1200 meter på Jägersro med at besejre Bull’s Eye (Pistachio) med kort hoved.

Sejren gav ham et handicap på 74 og en delt 16. plads med Klarvakan (Appel Au Maitre), Sir Jeffrey (Hunter’s Light) og Longchamp (Evasive).

Longchamp og Master Zone sluttede anden og tredje bag Breeze Up-importen Nuevo Estrella i Guineas Trial. Foto: Burt Seeger.

Sidstnævnte steg også i graderne efter sin præstation i lørdags, hvor han i Guineas Trial var anden bag Nuevo Estrella (Kodiac), men foran Wido Neuroths svenske Kriteriums-vinder Master Zone (Appel Au Maitre).

Master Zone besøgte Klampenborg for at teste græsset forud for en potentiel start i Dansk 2000 Guineas 27. maj, men Wido Neuroth var klar i mælet efter tredjepladsen og sagde, at Master Zone ikke kommer tilbage til København igen før en eventuel start i Dansk Derby. Nu gælder det i stedet opgaver på Bro Park og Jägersro – med fokus rettet mod Svenskt Derby.

Et par heste som ikke har fået handicap endnu, men som vi ud fra den formmæssige vinkel ved kommer til at passe ind omkring de 75 i løbet af deres næste starter er Bull’s Eye og Xotica (Helmet).

Bull’s Eye, der er helbror til bl.a. Oaks-vinderen Silverstone, afsluttede forrygende godt til andenpladsen bag Bud i lørdags, og han bliver spændende at se med yderligere rutine og længere distance under hovene.

Bud og Bull’s Eye ligner heste vi skal se en del mere til i løbet af den klassiske sæson. Foto: Burt Seeger.

Xotica debuterede med en tredjeplads i Becky Moss Fillies Mile på Jägersro, og hun slog ved den lejlighed navne som Little Arabella (Karakontie) og Wortheverypingin (Profitable), der begge stod efter 75, og hun var slået med lidt under fem længder i mål af sin staldveninde Liberation Bay (Muhaarar), som Nicholas Cordrey efterfølgende hævede fra 79 til 80.

Rikke Rohbach Bonde og Nicolaj Stott havde den 1. maj to 3-årsvindere med hjem fra Aarhus.

Arslev Racings Silverflame (Binary File) – der ligesom Bull’s Eye er opdrættet af Bechmann Racing – fik et handicap på 72, mens Rikabo (Moohaajim) blev sat to kilo under på 70. Mere er der sikkert også i vente fra disse to i kommende starter.

Silverflame aflagde sin maidentitel den 1. maj i Aarhus. Foto: Ole Hindby.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top