fbpx

Vejen til The Macallan Dansk Derby: Ranking og noter – 24. juli

Den sidste ranking før fredagens starterklæring. Ugens klare vinder i tabellen er FTHK Racings Bull’s Eye, der med sin overlegne sejr i Last Call 3-årsløb blev hævet til 78. Bent Olsen har en Derbykandidat i rivende udvikling.


Bull’s Eye og Carlos Lopez vinder i sikker stil Last Call 3-årsløb. Foto: Burt Seeger.

Bull’s Eye (Pistachio) startede i lørdags for femte gang siden debuten den 15. oktober i fjor, hvor han i sin eneste start som 2-årig endte uplaceret i Vinterfavoritternes Ærespræmie.

I årets sæsondebut var han slået med kort hoved af den senere 2000 Guineas-vinder Bud (Moohaajim), hvorefter han var syvende i Dansk 2000 Guineas.

Dernæst fulgte en andenplads bag 4-årige Codify (Lawman), inden han i lørdags fik aflagt maidentitlen. Bull’s Eye har endnu aldrig startet over længere distance end 1800 meter, men der er al grund til at tro, at Derbyets 2400 meter også vil passe ham fint.

Bull’s Eye og Carlos Lopez vinder overlegent med fem længder foran Nevercantell og Lets Go Carlras. Foto: Burt Seeger.

Han er helbror til Silverstone, der ligeledes i Bent Olsens regi bl.a. vandt Dansk Oaks og var tredje i Dansk Derby, og til Cloud Walker, som vandt Dansk Trial Stakes.

Moderen Loquita (Final Appearance) vandt også Dansk Oaks.

Med sit nye handicap på 78 er Bull’s Eye én af seks Derbykandidater der deler pladserne mellem nummer 11 og 17. Hvis samtlige på listen med 78 og derover starterklæres på fredag betyder det, at der skal lodtrækning til blandt dem med 78.

Kredsen bag Pistachio-sønnen kan altså ikke vide sig helt sikker på en Derbyplads endnu, men det meste taler selvfølgelig for, at han når med.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top