fbpx

Vejen til Dansk Derby: Ranking og noter – 21. maj

Med sin ‘dead heat’-sejr i søndagens 3-årsløb på Jägersro, skød Lennart J:r Reuterskiölds Zidane helt op på siden af My Fortune og Brigadier på rankinglisten til Dansk Derby. På lørdag mødes seks af de 10 højestplacerede på listen i Dansk 2000 Guineas. Udskillelsesløbet er i fuld gang.Zidane (Areion) blev hævet fem kilo fra 78 til 83 efter søndagens præstation på dirten i Malmö, og det betyder også, at han er skudt langt op på listen til sin hjemmebanes Derby, der rides den 14. juli.

Zidane har det tilfælles med Lone Kaj-Nielsens 2000 Guineas-favorit Brigadier (Moohaajim), at de begge har Danzig-sønnen Philomatheia som morfar.

Philomatheia stod i en årrække som avlshingst på Rävdansens Stuteri, hvor han blev far til flere kapable navne, og nu sætter han ligeledes sit præg på årets Derbyårgang.


Jan-Erik Neuroths norske Kriteriumsvinder Schamyl (Appel Au Maitre) sæsondebuterede på Øvrevoll den 17. maj og var anden i mål bag den franske import Nope Never (No Nay Never).

Schamyl blev af handicapper Nicholas Cordrey rykket et enkelt kilo op til 79 for præstationen, og Schamyl deler nu syvendepladsen på listen med Caroline Malmborg-trænede Wayfarer (Galiway).


Som nummer 11 og 12 finder vi nu Søren Jensens duo Lifestyle (Moohaajim) og Neverever (Juniper Tree). Begge var til start på Klampenborg i lørdags, hvor Lifestyle blev anden bag Great Wish (Night Of Thunder), mens Neverever debuterede med sejr foran Sealove (Sea The Moon).

Lifestyle og Neverever står nu på 76 i handicap, og det er et kilo højere end Chappel (Appel Au Maitre), Soft Gallery (Pistachio) og Trickstar (Magician), som holder de tre sidste adgangsgivende pladser til Derbyet.


Jessica Long-trænede Iyana (Mastercraftsman) og Lennart J:r Reuterskiölds Masters Call (Appel Au Maitre), som aflagde deres respektive maidentitler på Jägersros forrige løbsdag, blev begge sat på 74, mens også Vanja Sandrups White Sands (Mustajeeb) kravlede op ad listen med sit tal på 72.


Og så kigger vi ellers lidt fremad mod lørdagens Falkonertjenesten Dansk 2000 Guineas, hvor seks af de 10 øverstplacerede på rankinglisten møder hinanden over 1600 meter.

Auktionsløbsvinderen Brigadier, Vinterfavoritten og den svenske kriteriums-vinder My Fortune (Appel Au Maitre), den nybagte 1000 Guineas-vinder A Lady’s Dream (Giant Sandman), Dansk Kriteriums-vinderen Biot (City Light), Breeders’ Trophy Juvenile-vinderen og 1000 Guineas-2’eren Kis (Moohaajim) samt den i sine to seneste starter ubesejrede Lord Of Denmark (Lord Of England) skal krydse klinger i et yderst seværdigt klassisk opgør.

En enkelt af de øvrige Guineas-kandidater opretholder ligeledes engagement i Dansk Derby, nemlig Rikke Bonde-trænede Hockey Carlras (Moohaajim), som kommer ind i opgøret med 71 i handicap og en delt 27. plads på rankinglisten.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top