fbpx

Troja fra start til mål i Stig Holms Pokal

Lone Kaj-Nielsens 2-årige Troja havde ingen problemer med at vinde onsdagens bedst betalte opgør på Jägersro, Stig Holms Pokal. Hard Spun-datteren førte hver en meter i hænderne på Elione Chaves og hjemtog førstepræmiens 82.500 svenske kronor foran Great Green Rose og Wakaba.Kun fire heste var til start i det traditionsbundne opgør for de 2-årige hopper, og sin fjerdeplads i ITM Amacitalöpning på Bro Parks græs senest, var Troja ganske fremsat i sit første forsøg over 1600 meter på dirten.

Annie Nilsson-Lindahl gjorde hvad hun kunne for at følge favoritten med Great Green Rose (Dandy Man), men afstanden blev bare større og større ned gennem opløbet, inden Troja til slut vandt let med små tre længder.

På tredjepladsen fulgte Wakaba (Best Solution) før Reve d’Etoiles (Intrinsic).

Troja, der er opdrættet i USA og i Hard Spun bl.a. deler far med Lone Kaj-Nielsens Derbyvinder og avlshingst Red Cactus, kom til Bent Olsens stald på Klampenborg direkte efter forårets Goffs Dubai Breeze Up Sale på Meydan, hvor hun blev købt for godt en million danske kroner.

Troja og Elione Chaves vinder Stig Holms Pokal efter føring fra start til mål. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Den brune hoppe er helsøster til avlshingsten Wicked Strong, som i en stor karriere blandt andet vandt Wood Memorial (G1) og var anden i både Travers Stakes (G1) og Jockey Club Gold Cup (G1).

Deres mor, Moyne Abbey (Charismatic), er selv en vindende halvsøster til Graded Stakes-vindere som Gulch Approval (Gulch) og Rusty Slipper (Lemon Drop Kid).

“Hun er meldt i Sveriges Derby og Oaks-serie til næste år, og det er også dét vi først og fremmest sigter på med hende. Hvis hun kommer godt over dagens start, er det dog ikke muligt, at vi finder et løb mere til hende i denne sæson”, sagde en godt tilpas Bent Olsen efter onsdagens sejr i Stig Holms Pokal.

Lone Kaj-Nielsens Troja under sin breeze på Meydan i marts. Foto/Copyright: Erika Rasmussen.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top