fbpx

Transsylvania leverer igen: Trickstar ligner en ny stjerne

2-årige Trickstar, sidste års dyreste lot på Scandinavian Open Yearling Sale og halvbror til de klassiske vindere Titannia og Tassmania, fik en lovende indledning på løbskarrieren, da han onsdag førte fra start til mål på Jägersro og aflagde sin maidentitel med mange længders afstand til staldkammeraten Wakaba.Artiklen opdateres senere med fotos…

Trickstar fik nøjagtig samme oplæg som sine ældre søskende er kendte for, og Oliver Wilson havde ingen problemer med at forsvare sin indvendige føring.

Da Wilson satte farten op på bagsiden, fik de tre øvrige konkurrenter nok at se til, og da det for alvor gik stærkt i opløbet, var der reelt kun én hest på banen.

Trickstar vinder overlegent for Oliver Wilson. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Magician-sønnen vandt til slut helt overlegent over de 1600 meter på dirten, og det var foran Wakaba (Best Solution), som kom ind i opgøret med både masser rutine og rigtig god form fra tidligere møder med navne som Art Defender (National Defense), Troja (Hard Spun) og Zidane (Areion).

“Han var en eftertragtet herre på auktionen i Danmark i fjor, og vi måtte betale 600.000 danske kroner for ham. Men dét her havde vi også brug for, og det var en dejlig sejr”, sagde Waleed Zawawis racing manager Benny Carlsson i minutterne efter maidensejren.

Han blev bakket op af træner Lennart J:r Reuterskiöld:

“Jeg kunne godt lide måden det hele forløb på i dag. Han kom let til front, og frem for alt svarede han på en god måde, da Oliver bad ham om det”.

“Det var egentlig kun meningen, at han skulle ud og have start i dag og så pakkes sammen for vinteren, men nu kan det være, at vi går efter Svenskt Kriterium, alt efter hvordan det hele ser ud om et par uger. Og derefter er der fuldt fokus på to Derbies til næste år”.

Trickstar og Oliver Wilson. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Trickstar er opdrættet af Mette og Dean P. Olsen på Sjælland, han er ud af Listed-vinderen Transsylvania (Le Havre) og er hoppens tredje vindende afkom ud af lige så mange startende.

Han er halvbror til den dobbelte Guineas-vinder Tassmania (Sir Percy) og til Derby-, Breeders’- og Fawzia Stakes-vinderen Titannia (Appel Au Maitre).

Også Transsylvanias mor, Polliwilline (Mull Of Kintyre), var Listed-vinder på de skandinaviske baner. Hun sejrede i Margareta Wettermarks Minneslöpning (L) på Jägersros dirt track, og hun er selv ud af en vindende halvsøster til Prix Marcel Boussac (Gr.1)-vinderen Mary Linoa (L’Emigrant).

Zawawi Racings racing manager Benny Calrsson sammen med træner Lennart J:r Reuterskiöld og vindende Trickstar med Oliver Wilson på ryggen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top