fbpx

Tjekkisk udfordrers profil ligner Slava Ukrainis

Slava Ukraini stiller på lørdag til start i Saudi International Handicap med en Derbysejr i bagagen fra i fjor. Det samme gør sig gældende for Tjekkiets store håb i opgøret, Ingrid Janackova Koplikovas 4-årige hoppe Abha.


Abha under tirsdagens ‘trackwork’ i Riyadh. Foto: JCSA/Mathea Kelley.

“I fjor forsøgte vi os med Stronger Together, som sluttede tredje i Saudi International Handicap, og to år tidligere red jeg selv Zariyannka for min far i løbet”, fortæller Ingrid under tirsdagens ‘trackwork’ på King Abdulaziz Racecourse i Riyadh.

”Derbyet er det største løb du kan vinde i Tjekkiet, og det var et særligt øjeblik for mig at vinde det for første gang”, fortsætter træneren, som kun har haft licens i tre år.

Om sin Derbyvinder Abha siger hun: “Jeg tror hun er bedre end Stronger Together, og hun skal bare have et stille og roligt ridt indledningsvis, for hun skyder virkelig høj fart over de sidste 400 meter”.

”Jeg tror hun kan levere et stort løb. Jeg håber det i hvert fald”.

Ingrid Koplikova købte Abha i et ‘claiming race’ på Saint-Cloud i april måned sidste år. Efter et par starter i Frankrig – heriblandt som fjerde i et Listed Race i Vichy – vandt Abha det tjekkiske Derby.

Hoppen har – ligesom Slava Ukraini – forberedt sig på turen til Saudiarabien under mildere træningsbetingelser i Frankrig.

”Hun har trænet i Cagnes-sur-Mer, hvor jeg har 25 heste stående”.

”Det er et solrigt sted, og forskellen fra Saudi er ikke helt så stor som hvis hun skulle være kommet direkte fra Tjekkiet, hvor der lige nu er minus 10 grader”.

Selvom Abha gør sin første start udenfor Europa, er Ingrid Koplikova overbevist om, at hoppen nok skal tiltrække sig de lokales opmærksomhed på lørdag.

Abha er et arabisk navn, faktisk er det en by her i Saudiarabien”.

”Hun er en stille hoppe jeg tror hun er fit og klar til opgaven”.

Abha er efter Zelzal (Sea The Stars) og ud af Falco-datteren Nayfah.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top