fbpx

Tertullus tog revanche mod Icaros i Norsk 2000 Guineas

Wido Neuroth-trænede Icaros havde torsdag aften muligheden for at vinde sit tredje skandinaviske 2000 Guineas, men drømmen blev knust af Rune Haugen-trænede Tertullus, der overtog kommandoen kort inde i opløbet og siden forsvarede sig stærkt overfor Icaros’ stærke angreb.


Tertullus vandt til slut med en længde til Icaros, der igen havde tre længder ned til Lars Kelp-trænede Kilbarri på tredjepladsen, hvorefter Bent Olsens Green Calibre blev fjerde foran Tertullus’ staldkammerat Ask Thalheimer.

Der var 175.000 kroner i førstepræmie til Tertullus’ ejere i Stall NOR, der for to år siden gav 90.000 euro for Monsun-sønnen på åringsauktionen i Deauville. Tertullus har en guldrandet afstamning som søn af stjernehoppen Tryphosa, som selv vandt Tysk 1000 Guineas og var anden bag championhoppen Carling i Fransk Oaks (Gr.1).

Rune Haugen havde hentet tyske Andrasch Starke til Oslo for at ride Tertullus, og det viste sig at være en glimrende disposition. “Mine heste har haft nogle problemer i de seneste uger, og jeg har sovet lidt dårligt om natten frem til denne start. Men Tertullus havde spist helt op i morges og viste sig også at være helt på toppen i dag”, fortalte en glad Rune Haugen efter sin første norske 2000 Guineas-sejr som træner.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top