fbpx

Sydney sørgede for Provins-sejr i Dansk 1000 Guineas

Dansk 1000 Guineas blev en stor Århus-triumf, da Birgitte Nielsen-trænede Sydney fulgte op på sin Trial-sejr for to uger siden og i sikker stil hjemtog sejren i hoppernes første klassiker.


Academy Award-datteren sejrede sikkert med trekvart længde før Sweet Fox Fever, der endnu engang satte længder til fra start og var ganske tapper i nederlaget. Tredjepladsen gik til sidste års norske Kriteriumsvinder Latakia, mens både Tsarina Blue og Falcons Choice var overraskende præmietagere på de næste pladser foran sjettehesten Hot Marta, der ikke kunne leve op til favoritværdigheden på den hurtige græsbane.

Sydney tjente 100.000 kroner til Stald Snap og Olav Sørensen, der ligeledes har opdrættet den fine hoppe, som er ud af den tyske avlshoppe Kirobel (Robellino) – en helsøster til Kirona, der selv var en af Tysklands bedste i sin årgang.


Bittersød fornemmelse

Sydneys sejr var på jockeysiden en bittersød historie. Skønt var det at se én af Skandinaviens allerbedste jockeys, Manuel Martinez, tilbage i sadlen. Martinez fik ødelagt det meste af sidste sæson på grund af et benbrud tidligt på året, og i sin første optræden på Klampenborg efter vinterens ophold i Chile måtte Martinez i april måned opereres i maven efter at være blevet sparket bagved startboksen.

Nu var Manuel Martinez tilbage og fik en forløsende klassisk triumf, men det var desværre også på bekostning af Sydneys ellers faste partner Sara Slot, der i sidste uge pådrog sig en skulderskade med tre ugers pause til følge.


Første klassiske vinder til Academy Award

Sydneys sejr i Dansk 1000 Guineas var også lig med avlshingsten Academy Awards første klassiske sejr, og med tanke på at Master Kid og Opening Night besatte henholdsvis tredje- og femtepladsen i Dansk 2000 Guineas, må det siges at Danehill-sønnen fik en fabelagtig start med sin første klassiske årgang.


Hurtigere end Cut Royale

Sydneys vindertid var gode 1.34,8, hvilket var et godt stykke hurtigere end Cut Royales på 1.35,4, og som man umiddelbart kunne antage inden de to opgør så hoppernes Guineas ud til at være det formmæssigt stærkeste. Faktisk løb de fire første hopper gennem mål i 1000 Guineas på en hurtigere tid end vinderen af 2000 Guineas.


Petit Prix næste opgave?

Desværre står Sydney ikke længere tilmeldt Dexia Dansk Derby, og vi får hende derfor ikke at se i Larch Ærespræmie på Derby Dag. Til gengæld står hun meldt i Petit Prix på Jyllandsløbsdagen den 7. juni, hvor der højst sandsynligt venter et rigtigt brag mod Bent Olsen-trænede Master Chef, som senest var anden i Klampenborg Store Sprint.

Sydney er fortsat ubesejret i 2008 efter sine tre starter på Klampenborg, og hoppens samlede indtjening har nu rundet 169.000 kroner.


Lois Lane og Vanity Fair udgik

1000 Guineas-feltet var desværre ramt af to afbud fra Søren Jensen-trænede Vanity Fair og Lois Lane, der også begge blev slettet af 1000 Guineas Trial to uger tidligere.

Sidste års 2-årsdronning Lois Lane blev i fredags undersøgt på Charlottenlund Dyrehospital, der kunne konstatere at hoppen fortsat var plaget af en infektion i halsen – muligvis samme type infektion der forhindrer Good Girl i at starte i Dansk Breeders’ Cup på lørdag.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top