fbpx

Swedish Boy har rundet de 25…

Det er ikke hver dag at en gammel galophest når at runde de 25 år! Så det var med god grund at champagnepropperne i søndags sprang i på Bechmann Stud i Karlebo for at fejre 25-årsdagen for Swedish Boy.


Man er vel vant til fest og farver – og dagens fødselar befandt sig som blommen i et æg blandt familie og venner, og i selskab af sin ejer, Lone Rasbech og opdrætter Johnny Vang Lauridsen.

Hestens gamle træner, Franz Nutz, var også mødt op for at skåle med sin gamle ven, som tilbage i 1986 gav jockey Kim Andersen sin første store sejr, da han slog staldkammeraten Clarion King i Leif Jensens Ærespræmie.

“Jeg havde ham i to sæsoner hvor han vandt ni løb, hvoraf ét til 48.000 kr. Dengang kostede det kun 2.000 – 3.000 kroner at have heste i træning om måneden, så pengene var meget mere værd. En præmie på en halv million i dag tilsvarer 100.000 kr for tyve år siden.

Det er sjovt at se en væddeløbshest blive så gammel og stadigvæk have det godt. Han ser fremragende ud i betragtning af sin alder”, fortæller Nutz om Swedish Boy, som efter en lang karriere som ridehest nyder sit otium i foldene hos Jens og Hanne Bechmann, hvor han guider sine unge venner rundt i bakkerne.

“I starten var han underkuet og forsigtig med at blande sig i flokken, men han fik hurtigt udviklet en god selvtillid. Han er den første, som vil ud om morgenen, og den sidste som kommer ind om aftenen”, fortæller Hanne Bechmann, som også kunne fejre forårets første føl ud af Summer Beauty, som i december flyttede ind fra Deauville, ifol ved Seattle Dancer.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top