fbpx

Svenskt Derby 2024: De internationale jokere

Den 15. januar forfaldt endnu en indsats til Svenskt Derby 2024, og der er nu kun to tilbage før den endelige starterklæring. Tre heste deler topplaceringen i den øjensynlige ranking: My Fortune, Giovanni Torkdahl og Rockofthemountain, alle på 83. Men en nærmere granskning af listen viser, at Mr Ascot rent faktisk har den højest handicappede hos Pia Brandt i Chantilly.


Mr Ascots Clavus vandt i fjor et 13-hestes handicap på Saint-Cloud og har den højeste rating blandt alle som er tilmeldt i Svenskt Derby 2024. Foto: France-Galop.

Den 3-årige hingst hedder Clavus (City Light) og har startet fem gange som 2-årig.

Allerede den 23. maj fik han debut med en femteplads over 1200 meter på Saint-Cloud, og det blev fulgt op med to andenpladser på stribe over 1600 meter på Clairefontaine i juli og Saint-Malo i august, inden han den 11. september vandt handicappet Prix Soya på Saint-Cloud.

Præstationen gav ham en ny fransk rating på 40, hvilket tilsvarer 84 i skandinavisk handicap.

Årets sidste start foregik på hjemmebanen Chantilly i Prix de Canouvert over 1500 meter, hvor han sluttede som fjerde bag Wertheimers Atlast (Farhh).

Clavus blev stående på sit omregnede handicap på 84, og dermed er han gået ind i 2024 som den højest handicappede blandt de tilbageværende 145 heste i Sveriges Derbyserie.

Men det er altså blot et enkelt kilo der skiller ham fra den i indledningen nævnte trio, og herefter følger på 82 både Appelino (Sea The Moon) og Brigadier (Moohaajim), samt King Of Ten (Ten Sovereigns) og Lord Mountbatten (Connect) på 81.

Den første svenske Derbyvinder i Mr Ascots farver kan også findes i Pia Brandt-trænede Lala Light. Foto: France-Galop.

Finn Blichfeldt/Mr Ascot står sammen med Pia Brandt ligeledes bag Nathaniel-datteren Lala Light, som også er blandt de tilbagestående i Derbyserien.

Lala Light har ikke fået noget fransk handicap endnu, men hun vandt sin debut over 1400 meter den 21. august på Clairefontaine, inden hun var sidst af seks deltagere over 1600 meter i Chantilly nogle uger senere.

Blichfeldt ejer sammen med Bente og Magne Jordangers Stall Perlen også den ustartede Siyouni-søn Oscar, mens Nils-Petter Gill er med på en fjerdedel af Mondo Man (Mondialiste), som i sin eneste start som 2-årig den 15. oktober var tredje over 1800 meter på Longchamp.

Clavus, Lala Light, Mondo Man og Oscar forbliver højst sandsynligt i træning hos Pia Brandt frem imod Svenskt Derby, og det er ganske sikkert, at hvis de har et højt nok til til at komme med, så bliver de også starterklæret til millionopgøret søndag den 14. juli.


Herunder vises et udpluk af anmeldelseslisten til Svenskt Derby 2024. Klik på listen for at se den i sin komplette form. Bemærk, at de internationale kandidater omtalt i denne artikel endnu ikke figurerer med handicap.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top