fbpx

Suspicious Boy slog Sam i Dansk St. Leger

For anden gang vandt en “Suspicious” fra 360 North Horse Racing det klassiske opgør Dansk St. Leger i Klampenborg. I 2016 var det Suspicious Mind – i 2021 blev det Suspicious Boy.Den 2800 meter lange styrkeprøve blev fra start domineret af forhåndsfavoritten Sam (Maxios), som Shane Karlsson forsøgte at tage sin anden St. Leger-sejr i træk på, men Per-Anders Gråberg holdt konstant Suspicious Boy lige bag den førende.

Ind på opløbet fik Suspicious Boy hurtigt et lille overtag, men Sam kæmpede forbilledligt og gav sig aldrig helt.


Feltet i Birte Müllertz Antikviteter Dansk St. Leger på vej ind i tribunesvinget med Sam foran Suspicious Boy. Foto: Burt Seeger.

Til slut vandt Suspicious Boy med en sikker længde foran Sam, der igen havde små fire længders afstand til Hitman (Go Go Gadget).

Siden fulgte Red Diamond (Appel Au Maitre) og Handyman Carlras (Reliable Man) på de sidste præmiegivende pladser.

Suspicious Boy er trænet af Nina Lensvik på Jägersro og opdrættet på Stutteri Hjortebo af Martin Hjorth Jensen.


Suspicious Boy og Per-Anders Gråberg vinder Dansk St. Leger foran Sam med Shane Karlsson og Hitman med Martin Rodriguez. Foto: Burt Seeger.

Han blev Appel Au Maitres tredje St. Leger-vinder i kølvandet på førnævnte Suspicious Mind i 2016 og Steinway i 2018, og så blev det den sjette St. Leger-triumfator indenfor de seneste 10 år der er født og opvokset på Hjortebo.


Opdrætter Martin Hjorth Jensen og træner Nina Lensvik med St. Leger-vinderen Suspicious Boy. Foto: Burt Seeger.

Suspicious Boy er andet afkom ud af storløbsplacerede Nudetnok (Academy Award) og halvbror til New Target (Center Divider), der som 2-årig vandt Dansk Galops Auktionsløb og i fjor var tredje i Dansk St. Leger bag Ready Teddy (Maxios) og Malekha (Juniper Tree).

Sejren i årets sidste klassiske løb i Skandinavien var 125.000 kroner værd for 360 North Horse Racing.


Suspicious Boy og Per-Anders Gråberg efter sejren i Dansk St. Leger. Foto: Burt Seeger.


Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top