fbpx

Superman og lillesøster flyttet ind hos Champion-Olsen

Stalden bugner med 40 firebenede individer, men når sæsonen skydes i gang er der nærmere op imod 50 heste i stalden hos Klampenborgs og Danmarks suveræne championtræner Bent Olsen.


To af de nyligt ankomne heste er den 4-årige St. Leger-vinder Superman og dennes lillesøster Chilly Dew.

Chillly Dew er efter den dobbelte Derbyvinder Palatal og top-produceren Skee The Feen, som i sin fantastiske avlskarriere er blevet mor til store navne som Hovman, Lights Out og sidste års klassiske sejrherre Superman. Mens både Hovman og Lights Out allerede gjorde opmærksom på deres store store talent som 2-årige, lod Superman vente længere på sig, og en anden helsøster – Fine Paladine – måtte helt hen til sin 4-årssæson før hun pludselig blomstrede op og vandt hele seks gange i 2008.


Lillesøster bliver tidligere klar

Det nyeste skud på stammen, norske Stall Trick Or Treats Chilly Dew, er helsøster til Superman og Fine Paladine, men Bent Olsen mener dog allerede nu at hoppen vil blive tidligere klare end sine to helsøskende. “Chilly Dew er en umanerlig smuk hoppe, og en skøn hest at arbejde med. Hun har været let at gå til og cantrer helt efter planen i morgentræningen. Jeg tror afgjort, at hun bliver en af de heste der skal holdes et godt øje med”, vurderer Bent Olsen, der overvintrer som soleklar favorit til at genvinde trænerchampionatet på banen han selv beskriver som Skandinaviens bedste træningssted.


Superman har været vidt omkring

Superman har efterhånden været vidt omkring i sin korte løbskarriere. Han startede hos Århus-træner Johnny Reimer, for hvem han vandt sine to første starter i fjor. Derefter blev han flyttet til Hanne Bechmann som optakt til Dexia Dansk Derby, og her blev han indtil efter sejren i Dansk Mesterskab for 3-årige. Efter et kort ophold hos Tina Mortensen er Superman nu tilbage i hovedstaden, denne gang hos Bent Olsen.


Master Kid er Breeders-favorit

“Superman er en dejlig hest, der ser ud til at have endnu mere udvikling gemt i sig. Han matches i første omgang mod Dansk Breeders’ Cup i slutningen af maj”. Et løb der ligeledes er på agendaen for to af staldens øvrige topheste, Derby-vinderen Master Kid og talentfulde Opening Night. “Alle tre heste ser rigtig godt ud, og jeg tror faktisk at Opening Night er den af dem som rummer allermest forbedring. Master Kid vil få en svær sæson, idet han han med sin store indtjening kommer hårdt ind i de udskrevne opgør for de ældre eliteheste, men heldigvis løber han fra lige vægt mod konkurrenterne i Dansk Breeders’ Cup, som han i mine øjne må være øjeblikkets favorit til at vinde”, siger Bent Olsen.


Scandinavian Open årets hovedopgave for Dan Tucket

Olsen-staldens helt store stjerne i 2008 var dog uden tvivl Dansili-sønnen Dan Tucket, der ligesom Master Kid, Superman og Opening Night nu er blevet fire år. Dan Tucket gjorde ikke noget forkert i fjor, hvor han udover at vinde en overlegen sejr i Jyllandsløbet også blev dobbelt klassisk vinder i Norge med triumfer i både Norsk 2000 Guineas og Norsk St. Leger. Dertil opnåede han en heroisk tredjeplads i Capinordic Bank Scandinavian Open Championship (Gr.3) bag Chinese Mandarin og Peas And Carrots.

“Dan Tucket er en lille hest med et kæmpe hjerte, og han gav os mange store glæder i sin klassiske sæson. Han er i bund og grund en komplet hest på græs, og vi kan matche ham på alle distancer fra 1600 til 2400 meter, hvilket ikke gør det svært at finde opgaver til ham. Det store mål med ham i år er dog at vinde Scandinavian Open på hjemmebanen”, fortsætter Bent Olsen, der i form af Master Chef også har et stærkt kort på sprintersiden.

“Master Chef gjorde det fortrinligt i fjor, både mod sine jævnaldrene og imod den ældre elite. Jeg tror han vokser med opgaverne og bliver et af de helt store sprinternavne i den kommende sæson. Første store opgave bliver i Klampenborg Store Sprint i maj, hvor vi søger revanche for det knebne nederlag sidste år”, siger Olsen.


Reventon mod Dansk 2000 Guineas

Succesen var ikke til at tage fejl af for Bent Olsen i 2008, hverken blandt de ældre heste, den klassiske årgang eller hos de yngste. For også på 2-årssiden sad Olsen på årgangens bedste hest, Academy Award-sønnen Reventon. Reventon var ubesejret i samtlige sine starter på Klampenborg og vandt både Skandinavisk Opdrætningsløb, Capinordic Auktionsløb og Dansk Kriterium.

“Reventon ser ud til at overvintre på allerbedste vis, jeg kunne simpelthen ikke være mere tilfreds med ham på nuværende tidspunkt. Hans første store opgave bliver Dansk 2000 Guineas, og jeg regner med at han får et testløb inden. Siden retter vi sigtet mod enten Dansk Derby eller eventuelt Larch Ærespræmie”, konkluderer Bent Olsen, der ligesom det var tilfældet med Dan Tucket og Master Chef atter har været rundt på de store europæiske auktioner og indhentet flere allerede etablerede stjernenavne til stalden.

Læg derfor navne som Predict, Red Junior og Smokey Storm på mindet; det er heste der vil blive præsenteret når vi nærmer os sæsonstarten.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top