fbpx

Stutteri Stork satser både ude og hjemme

Pia og Henrik Stork, opdrætterne af King David, skal byde fire føl velkommen til verden i 2023. To af stutteriets avlshopper, Edallora og Kodachrome, skal nedkomme og genbedækkes i Frankrig, mens Jeunesse Lili og Pearl City foler hjemme på gården i Tune.


Henrik Stork med Edallora på Goffs November Breeding Stock Sale i 2017. Foto: FZA/GalopSport.

“Edallora rejste i december til Haras du Taillis, og hun har folingstermin den 11. februar. Hun er i fol ved Footstepsinthesand og skal for anden gang bedækkes ved Hunter’s Light“, fortæller Henrik Stork om halvsøsteren til de fire Gruppe-1-vindere Enzeli, Estimate, Ebadiyla og Edabiya.

Edallora var også på besøg hos den tredobbelte Gruppe-1-vinder Hunter’s Light (Dubawi) i 2019, og resultatet blev den nu 3-årige Sir Jeffrey, der i sin sidste start som 2-årig vandt Den Jydske Vinterfavorit i Aarhus og desuden hentede tre andenpladser og en tredjeplads i fem starter.

Sir Jeffrey nedkæmper Go Go Surprise i Den Jydske Vinterfavorit. Foto: Ole Hindby.

Sir Jeffrey er blevet kastreret i vinterpausen og kan godt gå hen og bliver en joker i klassisk sammenhæng i år. Vi tror i hvert fald så meget på ham, at Edallora er sendt tilbage til Frankrig for at producere en helsøster- eller -bror i 2024″, fortsætter Henrik.

Kodiac-datteren Kodachrome skal ligesom Edallora bedækkes ved Hunter’s Light, men hun er stadigvæk i Danmark og skal først mod Frankrig i slutningen af januar. Hun er i fol ved Juniper Tree (Galileo) med termin den 6. marts.

Til gengæld bliver de to nært relaterede avlshopper Jeunesse Lili (Mingun) og Pearl City (Zamindar) hjemme.

Jeunesse Lili er halvsøster til Stutteri Storks flagbærer King David (Elusive City), og Pearl City er halvsøster til Jeunesse Lili og King Davids mor, Montjeu-datteren Jeunesse Lulu.

Henrik Stork med 10-årige Pearl City (Zamindar) på Tattersalls July Sale i Newmarket.

Jeunesse Lili er i fol ved Reliable Man (Dalakhani, red.) med termin den 21. marts. Hendes første afkom er 2-årige Lord Of Denmark (Lord Of England, red.), og han ejes af Karin Salling og er i træning hos Lea Olsen”.

Pearl City var på besøg hos Hunter’s Light i fjor, og hun skal nedkomme den 10. april. Pearl Citys ældste afkom er to år nu og navngivet Valentina Carlras. Også hun er efter Hunter’s Light og hun ejes af Stald Ras og er gået i træning hos Rikke Rohbach Bonde”.

“Vi har endnu ikke besluttet hvor og med hvem Jeunesse Lili og Pearl City skal bedækkes i år, men der er heldigvis stadigvæk god tid”, beretter Henrik Stork, som også når at rette blikke frem mod september måneds Scandinavian Open Yearling Sale på York Stutteri.

Valentin Apache/Martin Rodriguez besejrer Nokengang/Nicolaj Stott i York Stutteri Dansk Kriterium. Foto: Burt Seeger.
Stutteri Stork skal på årets Scandinavian Open Yearling Sale bl.a. fremstille en helsøster til den danske Kriteriums-vinder Valentin Apache. Foto: Burt Seeger.

“Det bliver en historisk auktion med et nyt samarbejde mellem Sverige og Danmark. Det må og skal blive en begivenhed, som alle med omdrejningspunkt i fuldblodssporten bliver aktive deltagere i, og vi glæder os meget til at fremstille vores fire åringer”.

Stutteri Storks åringshold i 2023 består af to hopper og to hingste.

“En helsøster til Kriteriumsvinderen Valentin Apache efter Juniper Tree ud af Una Hora; en hoppe efter Reliable Man ud af Kodachrome, samt en hingst efter Al Shemali ud af Pearl City og en hingst efter Wentworth ud af Wondergirl Carlras“, afslutter Henrik Stork.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top