fbpx

Stutteri Hjortebo: Queen Rouge har folet for første gang

Danmarks Derbyvinder 2019, den tredobbelte millionøse Queen Rouge, er nedkommet med sit første føl på Stutteri Hjortebo. “En stor, korrekt hingst efter Sea The Moon. Han kom til verden nøjagtig på terminsdatoen den 23. februar og han ligner sin mor”, fortæller Iben Hjorth Buskop.


Queen Rouge med sit hingstføl efter Sea The Moon. Foto: Stutteri Hjortebo.

“Stutteri Hjortebo har overtaget ejerskabet af Queen Rouge, men Karin Salling har retten til hendes førstefødte. Hun skal i år bedækkes ved Moohaajim“, afslører Iben.

Queen Rouge startede 17 gange som 2-, 3-, 4- og 5-årig og vandt 11 gange med en dertil hørende samlet præmiesum på 3.277.977 danske kroner og et handicap på 91.

Hun indledte karrieren i Aarhus, hvor hun i Marc Stotts træning gav store løfter for fremtiden med først en overlegen maidensejr på Jägersro og derefter et knebent nederlag til Two Eyed Jack (Juniper Tree) i Svenskt Kriterium.

Som 3-årig var Queen Rouge noget nær urørlig, og hun gik igennem sin klassiske sæson med fire sejre i syv starter – heriblandt i Dansk Derby, Mowerinaløb og Svenskt 1000 Guineas – og dertil var hun anden i Breeders’ Trophy Classic og Breeders’ Prize Classic samt tredje i Svenskt Derby.

Queen Rouge og Oliver Wilson forlod konkurrenterne og vandt The Macallan Dansk Derby 2019 med 10 længders afstand til Good Fella og Silverstone. Foto: Burt Seeger.

Teknisk set gik Queen Rouge ubesejret igennem fem starter i 4-årssæsonen med triumfer i Dansk Breeders’ Cup, Breeders’ Trophy Mile, Stockholm Fillies & Mares Stakes (L) samt i Margareta Wettermarks Minneslöpning.

I sidstnævnte var hun kort slået til andenpladsen i mål af Nouvelle Lune (Sea The Moon), men fik tildelt sejren i voldgiften – og det var netop i dette løb, hun dermed vandt en fribedækning ved én af Lanwades Studs avlshingste.

I pausen mellem 4- og 5-årssæsonen blev Queen Rouge trænerskiftet til Niels Petersens danske filial i Klampenborg.

Sæsondebuten lod vente længe på sig, men Lord Of England-datteren gik i juni direkte ud og vandt Bloomers’ Vase (L) på Bro Park foran ligeledes Niels Petersen-trænede Ascot Brass (Juniper Tree).

Den efterfølgende start i 2021-udgaven af Margareta Wettermarks Minneslöpning på den svenske Derbydag i juli blev også den sidste. Hoppen sluttede syvende gennem mål, 10 længder bag Nouvelle Lune.

Queen Rouge ses herover besejre Ascot Brass i Bloomers’ Vase (L) på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Queen Rouge gik i begyndelsen af 2022 i stutteriet som én af de mest interessante skandinaviskopdrættede avlshopper i nyere tid. Både hvad angår resultater og afstamning.

Hun er datter af den succesrige, men desværre afdøde tyske avlshingst Lord Of England (Dashing Blade) og ud af Dubawi-datteren Tolerate, som Morten Buskop Bloodstock købte for blot 14,000 euro på Arqanas December Mares Sale efter en løbskarriere som bød på to sejre som 3-årig i Tyskland og Italien, og hun var tilmed  fjerde i det tyske Listed-opgør Badener Ladies Sprint Cup.

Moderlinjen fører desuden tilbage til den tyske Listed-vinder Arionette, som var næsthøjest handicappede 2-årige hoppe i Tyskland i 1983.

Netop Arionette er halvsøster til Union-Rennen (Gr.2)-vinderen Anatas, den tyske 3-årschampion og St. Leger-vinder Anno, den tyske Derbyvinder Adlerflugs mormor Alya, samt ikke mindst Gruppe-3-placerede Allegretta, som blev mor til Prix de l’Arc (Gr.1)-vinderen Urban Sea og dermed også mormor til bl.a. Galileo og Sea The Stars.

Og Sea The Stars er far til Deutsches Derby (Gr.1)-vinderen Sea The Moon, som blev den første partner i avlen.

Sea The Moon (Sea The Stars) i sin fold på Lanwades Stud. Foto: Lanwades.com

Herunder kan du genopleve Queen Rouges storartede Derbytriumf på Klampenborg i 2019:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top