fbpx

Store danske handler i Newmarket

Der går mere end 1500 heste gennem ringen i Newmarket i denne uge, hvor Tattersalls arrangerer Autumn Horses In Training Sales.


Klampenborg-træner Bent Olsen og ejer Henrik Villadsen stod for et par opsigtsvækkende handler tirsdag, hvor de først fik hammerslag på lot 589, den 2-årige brune hingst Dan Tucket v. Dansili – Fanfare v. Deploy. Dan Tucket har startet hele 11 gange som 2-årig for Mick Channon, hvoraf de otte har været på græs. Tre af disse er resulteret i sejre, heraf et maidenløb tilbage i maj, samt to efterfølgende Nursery Handicaps.

Hingsten kommer til Danmark med et omskrevet formtal på 84, og Henrik Villadsen måtte slippe 38.000 guineas, svarende til ca. 450.000 danske kroner for Dansili-sønnen, der i øvrigt er ud af samme moderlinje som avlshingsten Mukaddamah.

Bent Olsen og Henrik Villadsen slog til igen ved lot 669, den 2-årige brune hingst Master Chef v. Oasis Dream – Miss Honorine v. Highest Honor, der har vundet en af sine otte starter i England, men til gengæld også har været ude i skrapt selskab.

Master Chef var i maj måned slået med 3½ længde i et maidenløb i Newmarket der blev vundet af Declaration Of War som siden har vundet Listed Race og været anden i Grand Criterium (Gr.1) i Paris. I samme opgør gik femtepladsen til Stall Rios Sirjoshua Reynolds, der her i Skandinavien sidenhen bl.a. har været overlegen vinder af Vinterfavoriternas Pris.

Master Chef aflagde i juli sin maidentitel over 1200 meter på Ascot, og derefter har han været testet i både Gruppe-2, Gruppe-3- og Listed-opgør, og hans bedste præstation har været sjettepladsen i Richmond Stakes (Gr.2) på Goodwood, hvor han var slået med 4½ længde af Middle Park Stakes (Gr.1)-2’eren Strike The Deal, der så sent som i fredags var fjerde i det nyindførte Breeders’ Cup Juvenile Turf på Monmouth Park i New Jersey.

Master Chefs seneste start inden auktionen i Newmarket var i lørdags, hvor han i Doncaster var sjette i Coral Trophy Stakes (L), små seks længder bag vinderen Floristry. Oasis Dream-sønnen kostede 240.000 (guineas ca. 2,9 millioner kroner) som føl, og Henrik Villadsen handlede her hesten for en fjerdedel af dette beløb, nemlig 60.000 guineas, svarende til ca. 720.000 danske kroner. Dermed kan Bent Olsen om kort tid byde velkommen i stalden til de to nye heste, der samlet har en værdi af små 1,2 millioner kroner!

Også i Århus er der blevet satset penge på nye engelske heste, idet Kristian Andersen igennem Algarve Bloodstock indtil nu har sikret sig to heste. Den første er lot 661, den brune vallak Tirade v. Vettori – Elfin Laughter v. Alzao, der blev handlet for 1.700 guineas, og den lidt mere interessante er lot 725, den skimle hingst Classical World v. El Prado – Tetjkar v. Machiavellian, der har vundet en af sine fire starter for sin tidligere træner Sir Michael Stoute.

Classical World kostede 34.000 guineas, svarende til ca. 400.000 kroner og går ligesom Tirade i træning hos Torben Christensen i Århus.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top