fbpx

Stevie Wonderboy på vej mod Kentucky Derby

I morgen starter optakten til den 132. udgave af the Kentucky Derby (Gr.1) for alvor, når Santa Anita er vært for Grade-2-løbet San Rafael Stakes over 1600 meter med 150.000 US$ i samlet præmiesum. Seks deltagere er skrevet til start, heriblandt sidste års vinder af Breeders’ Cup Juvenile (Gr.1), Stevie Wonderboy.


Hingsten har ikke startet siden sejren på Belmont Park den 29. oktober, men hans træner Doug O’Neill føler sig overbevist om at Stevie Wonderboy er fit for fight og kommer til at løse opgaven uden større sværdslag. “Men sæsonen er lang, og denne start er kun første del af optakten frem imod vores store mål den første lørdag i maj”, udtaler Doug O’Neill, der har planlagt den traditionelle vestkyst-vej til Kentucky Derby med starter i Santa Catalina Stakes (Gr.2) den 4. marts og Santa Anita Derby (Gr.1) den 8. april.

Stevie Wonderboy startede fem gange som 2-årig, men det var først i hans tredje start det lykkedes at få aflagt maidentitlen på Del Mar. Derefter hjemtog han Grade-2-løbet Del Mar Futurity på en sen afslutning efter en udvendig rejse, og hattricket blev så en kendsgerning da han fra 12. pladsen rundede hele feltet i en forrygende spurt og triumferede i Breeders’ Cup Juvenile. Stevie Wonderboy er efter den Grade-1-vindende millionær Stephen Got Even, der dog selv havde begrænset succes i Kentucky Derby med en 14. plads i 1999.

Stevie Wonderboys mor Heat Lightning nåede aldrig at vinde et eneste løb i sine 13 starter, men i avlen har har hun revancheret sig med hidtil fire vindende afkom. Det mest interessante ved Stevie Wonderboys afstamning er dog uden tvivl at han er indavlet 3×3 til den fantastiske Secretariat-hoppe Weekend Surprise, som er mor til både A.P. Indy og Summer Squall. Stevie Wonderboy er storfavorit til en Eclipse Award som 2-års Champion i USA, når de prestigefulde statuetter uddeles den 23. januar.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top