fbpx

Stalden bugner af ungt talent: Lensvik er ‘back in business’

De seneste tre sæsoner har budt på noget af en rutsjetur for Nina Lensvik, som gik fra et job som privattræner for 360 North Horse Racing til stort set kun at stå med egne heste tilbage. Men nu har forretningen atter fået vinger, og blandt de yngste findes søskende til I Kirk og Nocentsinkentucky.


Nina Lensviks stald på Jägersro – en mild morgen midt i februar. I det åbne vindue byder skimle Sanary velkommen. Foto: GalopSport.

På træningslisten står der lige nu 20 heste, heriblandt 11-årige Suspicious Mind (Appel Au Maitre), som fortsat bor i stalden, men som officielt har startet for sidste gang.

Til gengæld er der flere nye navne på vej ind, og Nina råder allerede over ni 2-årige heste, inklusiv amerikanske Morecentsfrom KY (Goldencents), der som navnet ganske klart indikerer, er en lillebror til topsprinteren Nocentsinkentucky.

2-årige Morecentsfrom KY på vej ud på dagens motionsrunde. Foto: GalopSport.

”Han kom hertil direkte fra Kentucky, og der var ikke gjort meget med ham på forhånd”, fortæller Nina, som dog heller ikke lægger skjul på, at hun føler der ligger en masse råt talent i den fukse hingst.

Morecentsfrom KY er både ejet og opdrættet af svenske Bengt Thomassons MecCom sammen med Lena Hedberg, der ejer stutteriet i Kentucky.

Thomasson hentede allerede i 2022 moderen til Morecentsfrom KY til Sverige. Greeley’s Geisha, som Mr Greeley-datteren hedder, kom fra USA i fol ved Candy Ride-sønnen Rock Your World, og hun folede i fjor en brun hingst på Kastanjegårdens Stuteri.

Morecentsfrom KY med lærling Keelan Baker på ryggen. Foto: GalopSport.

Den ene af i alt fire 2-årige heste, som danske Helene Lillelund har betroet Nina Lensvik er en endnu unavngiven Tamayuz-halvsøster til I Kirk (Eishin Dunkirk).

“Vi har ansøgt om navnet Flying Diamond til hende. Jeg er selvfølgelig meget spændt på at se hvor god hun kan blive. Hun føles som en rigtig maskine, og jeg håber bare hun kan stå 1400 meter i år, for så er hun afgjort skabt til Auktionsløbet i Danmark”, siger Nina og tilføjer:

”Det er både sjovt og spændende, at vi nu har 2-årige søskende til to af de måske allerbedste sprintere vi har set på dirt i Skandinavien de seneste 10 år”.

Ud over Morecentsfrom KY er to af staldens 2-årige officielt blevet navngivet.

2-årige og Just Royal (til højre) og Flying Diamond – I Kirks lillesøster – nyder livet på folden bagved stalden. Foto: GalopSport.

Just Royal er en fuks hoppe efter Juniper Tree ud af Royal Chapadinha (High Chaparral), som i forvejen bl.a. er mor til den dobbelte vinder Ninasimone (Rio De La Plata).

Just Royal ejes af et konsortium med rødder i travsporten. Samme konsortium ejer også 3-årige Untold (Giant Sandman, red.), og det er jo skønt for os, at få nye folk ind i sporten på denne måde”, siger Nina og giver straks sin samlever Preben Søvik en god portion af æren.

Nina Lensvik følger sit lot fra stalden ud på Husiefältets træningsbane. Forrest er det Sanary med Alan Wallace, fulgt af Morecentsfrom KY med Keelan Baker og Snow Diamond med Sabina Karlsson. Foto: GalopSport.

Søvik driver en succesfuld forretning som travtræner på Jägersro, og uden ham var det langt fra sikkert, at Nina fortsat havde en aktiv karriere i sporten.

”Det har selvfølgelig været hårde tider at stå i, især fordi vi er blevet forældre til Ellie i mellemtiden og skulle have alt til at gå op i en højere enhed. Men vi er kommet igennem det sammen, og det har været det hele værd”.

Sanary, Morecentsfrom KY og Snow Diamond på vej ind på Husiefältet. Foto: GalopSport.

”Sidste sæson var bestemt ikke nogen dans på roser. Jeg havde ikke så mange heste i træning og de startede kun 26 gange, men vi beholdt en god sejrsprocent på lige omkring 20, og vi fik måske bevist for flere potentielle kunder, at vi kan præstere på trods af et mere sparsomt materiale”

”Nu har vi pludselig en kundekreds bestående af 15 individuelle ejerkonstellationer samt to nye konsortier”.

Nina med familien Petterssons 2-årige Lady Grantham. Foto: GalopSport.

Den anden navngivne 2-årige i stalden er Eva og Jan-Erik Petterssons Lady Grantham (The Grey Gatsby). Under samtalen med Nina kommer Eva og Janne forbi stalden og fremviser stolt deres opdræt.

“Vi havde hende med på auktion i Baden-Baden i efteråret, men hun nåede ikke reserveprisen, og så har vi besluttet os for at beholde hende selv”, siger Eva, mens hun holder den skimle hoppe.

Nina med Helene Lillelunds 2-årige Snow Diamond, en hoppe efter Reliable Man ud af Snowburst. Sabina Karlsson rider. Foto: GalopSport.

Nina Lensvik var på sidste års Scandinavian Open Yearling Sale med til at handle tre danskopdrættede heste til Helene Lillelund.

En hingst efter Appel Au Maitre ud af Acclamation-hoppen Pietra Santa, en hoppe efter Reliable Man ud af Snowburst (Diktat), samt en moderlivsimport efter Mastercraftsman ud af den vindende Charm Spirit-datter Diviner.

De to førstnævnte kommer fra Stutteri Hjortebo, sidstnævnte fra Stutteri Outback.

Keelan longerer Helene Lillelunds 2-årige Mastercraftsman-søn. “Han blev kastreret forrige uge og er ikke blevet redet siden, så han er vældig frisk”, kommenterer Nina. Foto: GalopSport.

De to resterende 2-årige på træningslisten er en vallak efter Juniper Tree ud af Siyouni-datteren L’Oeil de Moscou, og en hoppe efter Appel Au Maitre ud af Vanilla Ice (Invincible Spirit).

Juniper Tree-sønnen købte vi på den svenske auktion i fjor, og efterfølgende gik opdrætterne alligevel med på halvdelen af ham, for vi træner i forvejen storesøsteren Lovestruck for dem”, forklarer Nina.

”Hoppen ud af Vanilla Ice er en kompakt type, som virkelig imponerer mig så langt. Jeg tror hun kan blive rigtig god”.

3-årige Alghalib er efter No Nay Never og blev købt på Tatts Horses In Training i fjor. Foto: GalopSport.

Blandt staldens 3-årige heste findes et helt nyt navn i form af Alghalib. Han er en søn af mægtige No Nay Never (Scat Daddy), og Nina købte ham på auktion i England i fjor.

“Han kostede 160,000 euro som åring, men blev sat til salg efter at have startet fire gange uden at vinde. Han har fået masse af ro og gør det fantastisk godt nu, så jeg er virkelig spændt på, hvor langt vi kan nå med ham”, siger Nina.

Alghalib er første afkom ud af Listed-placerede Hergame (Motivator) fra samme moderlinje som bl.a. St James’s Palace Stakes (Gr.1)-vinderen Sendawar.

Sanary nyder en omgang massage i sin boks. Foto: GalopSport.

Der hersker ingen tvivl om, at Nina Lensviks stald nu bygges op omkring de nye, unger talenter, men den ældre garde består fortsat af stjernenavne som Sanary (Invincible Spirit) og nytilkomne El Guanche (Power).

Sanary blev opereret i knæet efter Polar Cup i 2022, og han har ikke startet siden. Vi har selv overtaget ejerskabet af ham nu, og drømmen er, at han skal blive klar til et comeback i år”.

Samtale mellem Nina Lensvik, Keelan Baker og Alan Wallace. Foto: GalopSport.

El Guanche er endnu en af Skandinaviens bedste sprintere, og han kom hertil i fjor og nåede at starte to gange for os i oktober. Jeg håber selvfølgelig også, at han kan genfinde storformen og være med i de store sprintopgør i sæsonens løb”.

På mandskabsfronten går Nina Lensvik ind i den nye sæson med trofaste Sabina Karlsson samt de to licenserede ryttere Alan Wallace og Keelan Baker på holdet.

Alan Wallace i gang med afvaskningen af I Kirks lillesøster Flying Diamond. Englænderen er nu tilbage i Skandinavien med fast base hos Nina Lensvik. Foto: GalopSport.

Alan Wallace har efterhånden en del års kendskab til Skandinavien, og med sig til Sverige fra sit arbejdshold hjemme i England havde han den 23-årige lærling Keelan Baker, som har redet mere end 100 løb i karrieren og nu får lov til at vise sit værd i Skandinavien.

”Jeg har fire kilos lettelse og kan ride mindstevægten i Skandinavien (52 kilo, red.) uden problemer”, fortæller Keelan.

Keelan med Helene Lillelunds 2-årige Mastercraftsman-søn, der er opdrættet på Stutteri Outback i Danmark. Foto: GalopSport.

Alene det faktum må betyde, at det nye lærlingenavn får masser af muligheder når sæsonen skydes i gang om mindre end et par måneder.

At følge Nina og hendes team på en mild februarmorgen er også interessant i den henseende, at man oplever mere grønt end gråt.

”De fleste tænker jo på sand og beton, når snakken falder på Jägersro. Jeg gør meget ud af, at vise omverdenen, at vi både har folde og grønne områder – og mulighed for at motionere på græs”, afslutter hun.


Alan Wallace, Keelan Baker og Sabina Karlsson på hesteryg gennem “det grønne Jägersro”. Forrest er det Los Angeles, derefter Untold og Aletheia. Foto: GalopSport.

Keelan longerer Helene Lillelunds 2-årige Mastercraftsman-søn. Foto: GalopSport.

Keelan med Helene Lillelunds 2-årige Mastercraftsman-søn. Foto: GalopSport.

Helene Lillelunds 2-årige hingst efter Appel Au Maitre ud af Pietra Santa. Han skal navngives Sir Diamond. Foto: GalopSport.

Sabina Karlsson på ryggen af 2-årige Snow Diamond. Foto: GalopSport.

Sanary leder næste generation an på træningsbanen. Bagved Sanary ses Morecentsfrom KY og Snow Diamond. Foto: GalopSport.

Nina med Snow Diamond, Sabina Karlsson er i bøjlerne. Foto: GalopSport.

Nina og Sabina med Helene Lillelunds 2-årige Snow Diamond. Foto: GalopSport.

Samtale mellem Nina Lensvik og Keelan Baker. Foto: GalopSport.

Keelan Baker på ryggen af Untold. Foto: GalopSport.

Alan Wallace i bøjlerne på Los Angeles – en lillebror til Kriteriumsvinderen Palm Springs. Foto: GalopSport.

Aletheia, Untold og Los Angeles. Foto: GalopSport.

Nina med sin tredobbelte Scandinavian Open (Gr.3)-vinder Suspicious Mind, som nu har takket af efter en sublim karriere. Foto: GalopSport.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top