fbpx

Søren Jensen på vej ind i de voksnes rækker

På fredag vil man se Søren Jensen på kun halv arbejdskraft i stalden på Enghavelyst, og årsagen skyldes nu ikke dovenskab.Klampenborgs championtræner fylder nemlig rundt. 50 år står der på visitkortet.


Det er 24 år siden, at galopbanen i Klampenborg kunne byde træneren velkommen på holdet. Året forindenhavde Søren Jensen leveret et af de mest opsigstvækkende resultater i banens lange historie.

Nemlig da Music Streak som debutant pulveriserede de såkaldte modstandere i Dansk Kriterium, og som om det ikke var nokfulgte staldkammeraten Masai trop som nærmeste vidne på afstand.Søren Jensen fik sit definitive gennembrud i 1977, da vennen Rae Guest red Søren Jensen-trænede Ascot tilsejr i Dansk Derby.

Ascot var opdrættet af Verner Juel Rasmussen på Stutteri Mariesminde i Århus, som få måneder senere så sit travopdrætVixi Bird vinde Dansk Trav Derby med Jørn Laursen.Det var første gang i verdenshistorien, at en opdrætter stod med vinderen af både galop- og travderbyet i et og samme år.


Brdr. Strecker valgte at flytte over Storebælt

Efter mange år som kunder hos træner Benny Jensen valgte modebrødrene Jørgen & Ole Strecker at flytte deres storehestehold til Søren Jensens stald i Odense, og det blev en formiddabel periode for både ejere og træner.Anført af superhoppen Pompøs, der efter en andenplads på Prix de l’Arc-dagen blev handlet til en araber for et beløb i millionstørrelsen.

Familien Strecker og Søren Jensen vandt storløb på samlebånd. Med heste som Tony Vale, Kiss Me Quick, Free And Gay, Rocket, Federicoog Music Streak med flere.

Music Streak løb ved flere lejligheder i Europas absolut hårdeste konkurrence, uden at falde igennem. Legendariske Lester Piggott red ham veden enkelt lejlighed på Longchamp i Paris.

“En hest som passer fortrinligt til rundbanerne i USA”, sagde Piggott efterfølgende til medejeren Jørgen Strecker, som dog valgte at spille på det sikre kort -i boksen under Søren Jensens kyndige opsyn.

Søren Jensen driver sin virksomhed med Enghavelyst som base. Også i år slutter han i Skandinaviens Top5 selvom der også var ensmule ridser i lakken i løbet af sæsonen.Søren Jensen er en af de flotteste ambassadører for dansk galopsport nogensinde, og han står klar til at modtage familien og sportens vennerpå sin store dag på fredag, med kick off klokken 13.00 i lokalerne hos naboen Jeppe Eisner i Atelier Eisner.

Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top