fbpx

Søn af Mendelssohn leverede pragtpræstation i debuten

Han er halvbror til to Stakes-vindere i USA og efter én af Coolmores nye, unge avlshingste i Kentucky. Onsdag leverede Roy Arne Kvislas 2-årige Mendel’s Rock et brag af en opvisning i sit livs første start på Bro Park.Sønnen af Breeders’ Cup Juvenile Turf (G1)- og UAE Derby (Gr.2)-vinderen Mendelssohn (Scat Daddy) sprang urutineret fra startboksen og var sidst ude i det lille felt på blot fire heste over 1600 meter dirt.

Alligevel havde han med sin lange aktion hurtigt begivenhederne under kontrol, og allerede på vej ind i opløbssvinget var forspringet til konkurrenterne udvidet til mange længder.

Per-Anders Gråberg behøvede ikke at bede hesten om mere på resten af rejsen, og sejren lød til slut på 6,5 længders afstand til Anno (Juniper Tree), som havde fire tidligere starter bag sig.

Mendel’s Rock og Per-Anders Gråberg vinder i suveræn stil debuten over 1600 meter dirt. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Den fukse hingst blev tidligere på året handlet privat i USA til Stall Poulard, efter at han i januar 2022 var blevet handlet for 35,000 dollars som ‘weanling’ i Keeneland og siden gik tilbage for 29,000 dollars som åring på Saratogas August Yearling Sale.

Mendel’s Rock er ud af ustartede Lake Toccet (Toccet), som i forvejen er mor til fem vindere – heriblandt Stakes-vinderne Frostie Anne (Frost Giant) og Freudie Anne (Freud).

Lake Toccet er halvsøster til Stakes-placerede Irish Princess (Out Of Place) og fra samme moderlinje som bl.a. Pacific Classic (G1)- og Jockey Club Gold Cup (G1)-vinderen vinderen Borrego (El Prado).

Mendel’s Rock er naturligvis tilmeldt Sveriges Derbyserie til næste år, og måske det bliver ham, der i 2024 giver Roy Arne Kvisla karrierens første sejr i Svenskt Derby.

Mendel’s Rock og Per-Anders Gråberg efter den overlegne debuttriumf på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top