fbpx

Slava Ukraini niende i Riyadh: “Jeg er ærgerlig, men ikke skuffet”

Årets første udlandseventyr for Stald Handshakes danskopdrættede Derbyvinder Slava Ukraini endte med en niendeplads i Saudi International Handicap på King Abdulaziz Racecourse i Riyadh. Hér får du reaktionerne fra jockey William Buick, træner Niels Petersen og medejer Morten Buskop.Men først det faktuelle.

Millionopgøret blev vundet af Alban de Mieulle-trænede King Shalaa, der repræsenterede Qatar. Shalaa-sønnen vandt med lidt mere end en længde foran hjemmehåbet My Frankel (Frankel) og staldkammeraten Silawi (Dubawi).

Slava Ukraini sprang godt af sted fra indvendige startspor, faktisk lidt for godt, og William Buick måtte bruge tiden ned mod det første sving til, at få Moohaajim-sønnen til at slappe bedre af bag de foranliggende.

Niels Petersen og William Buick. Foto: GalopSport.

“Siden forløb planen som den skulle ned ad bagsiden, og da jeg i toppen af opløbet fik trukket ham et spor ud i banen og var klar til at rykke, manglede han lidt i accelerationen og et splitsekund efter var hullet lukket”, sagde William i minutterne efter løbet.

”Han er en meget fin hest, som jeg stadig føler har en hel del at lære, og med et løb i kroppen tror jeg at han havde haft den fornødne fart til at gå med da det skulle afgøres”.

”Han var ubesejret i Skandinavien i fjor – ‘fair play’ til ejerne og Niels for at prøve lykken her.”.

Niels Petersen supplerede: “Jeg er ærgerlig, men ikke skuffet. Ærgerlig fordi, jeg synes vi var lidt uheldige i et par afgørende momenter, og der var ikke meget som skulle være gået anderledes før vi havde været blandt de seks første og i pengene”.

Niels Petersen giver interview til Racing TV forud for Saudi International Handicap. Foto: GalopSport.

”Jeg giver William ret i, at ‘Slava’ stadigvæk er umoden, og den måde han løb og vandt sine opgør på i Skandinavien i fjor har ikke helt lært ham nok til, at han præcis ved hvad han skal gøre i selskab af denne kaliber”.

”Derhjemme har han enten vundet ved at gå til front eller ved at runde hele feltet udvendigt, men i et løb som i dag kræver det mere rutine, når der ikke må gives en centimeter væk i et felt på 14 heste”.

Niels Petersen flyver hjem til Oslo i nat, og i næste uge kan han byde Slava Ukraini velkommen hjem til boksen på Øvrevoll.

”Han rejste fra Norge i midten af januar, og har været hjemmefra i et godt stykke tid efterhånden. Nu skal vi selvfølgelig bare se fremad mod den kommende sæson hjemme i Skandinavien”.

Morten Buskop, Klaus Schmidt, Niels Petersen, Carsten Zink, William Buick, Christian Buskop og Jakob Dalhoff i paddocken inden løbet. Foto: GalopSport.

Morten Buskop, der var på plads i Riyadh sammen med sin søn Christian og de tre medejere Carsten Zink, Jakob Dalhoff og Klaus Schmidt, sammenfattede efter løbet:

”Jeg tror vi allesammen havde sat næsen op efter mere end det vi fik ud af løbet, men især de første par hundrede meter, hvor ‘Slava’ bruger mange kræfter gør nok, at han ikke havde overskuddet til at rykke igen i toppen af opløbet”.

William Buick og Jakob Dalhoff. Det er Jakobs ukrainske forlovede, Maria, der har designet Slava Ukrainis væddeløbsfarver. Foto: GalopSport.

”Det var været en stor oplevelse at have ham med, og nu skal vi til at koncentrere os om den skandinaviske hovedsæson, hvor Dansk Breeders’ Cup bliver den første helt store opgave. Om han eventuelt starter i Jockey Club Cup eller i et handicap forinden, må tiden vise”.

På hverken Petersen, Buskop eller de øvrige i kredsen bag Stald Handshake føles det som om, at Lars Chr. Nielsen-opdrættede Slava Ukraini har været på sin sidste tur ud i verden.

Se epilogen fra Riyadh herunder – tak for oplevelsen!


Officielt resultat: Saudi International Handicap 2024

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top