fbpx

Shamardal fra start til mål i Prix du Jockey Club (Gr.1)

Efter at Dubawi lørdag eftermiddag havde taget tredjepladsen bag Motivator i the Derby Stakes (Gr.1) på Epsom, kunne Godolphin følge op med sejr i den franske udgave, Prix du Jockey Club (Gr.1) søndag eftermiddag på Chantilly.Giants Causeway-sønnen Shamardal fik serveret et perfekt løb i front af verdens bedste pacebedømmer Frankie Dettori, der formåede at trække tempoet så meget ud af løbet, at Christophe Soumillon aldrig formåede at nå frem med den store forhåndsfavorit Hurricane Run.

Shamardal sejrede med hals foran Montjeu-sønnen, mens Laveroc/Miguel Blancpain var tredje i mål men efterfølgende blev deklasseret til 6. pladsen for trængning.

I stedet gik tredjepladsen til efteranmeldte Rocamadour.

Danskejede Airex gik endnu et flot løb og sluttede under Thierry Thulliez på niendepladsen i det 17 heste store felt, hvilket både Stald Composit og træner Flemming Poulsen kunne være rigtig stolte af.

Airex var ikke slået med mere end godt fem længder af vinderen, så præstationen var uden tvivl i topklasse af Unfuwain-sønnen, der fortsat ser ud til at have en hel del udvikling gemt i sig.

Førstepræmien i det franske Derby var 857.100 Euro, og det var Shamardals anden klassiske sejr i år.

Hingsten debuterede i Godolphins farver i the UAE Derby på dirt track i marts, hvor han faldt fuldstændig fra som løbsdagens største favorit.

Han var dog tilbage i gammel forfatning da han strøg til tops i det franske 2000 Guineas, og denne sejr blev altså her fulgt op i Derbyet, der for første gang i løbets historie blev redet over distancen 2100 meter.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top