fbpx

Føltid: Seraphina har folet en hoppe efter Gruppe-1-vinderen Japan

Den 8-årige Go Go Gadget-datter Seraphina, der som 2-årig vandt Den Jydske Vinterfavorit og som 3-årig bl.a. var fjerde i Norsk Oaks, nedkom den 11. februar med sit første føl. “En hoppe efter den dobbelte Gruppe-1-vinder Japan”, fortæller ejer Trine Johansen.


Seraphina med sit hoppeføl efter den europæiske 3-årschampion Japan.

Seraphina var hele karrieren igennem trænet af Torben Christensen, og hun opnåede en samlet indtjening på lidt over 150.000 kroner i sine 25 starter.

Hendes handicap toppede på 77 efter fjerdepladsen i Norsk Oaks, hvor hun blot var tre længder bag vindende Zahara (Nayef) i mål.

“Vi valgte at stoppe hende efter 6-årssæsonen, og min mand og jeg kørte hende selv ned til bedækningen på Gestüt Etzean i fjor”, fortsætter Trine Johansen, som også selv ejede Seraphinas mor, den femdobbelte vinder Steel My Heart (Clodovil).

Seraphina står i dag opstaldet på Stutteri Vidtskue nær Bjerringbro.

Seraphina og Jacob Johansen sejrer i Den Jydske Vinterfavorit. Monza var sikker nummer to. Foto: Ole Hindby.
Seraphina og Jacob Johansen sejrer herover i Den Jydske Vinterfavorit foran Monza. Foto: Ole Hindby.

Galileo-sønnen Japan, der er helbror til Grand Prix de Paris (Gr.1)- og Hong Kong Vase (Gr.1)-vinderen Mogul, samt til Gruppe-2-vinderen Secret Gesture og Gruppe-3-vinderen Sir Isaac Newton, endte sin 3-årssæson som europæisk champion efter at have vundet både Grand Prix de Paris (Gr.1) og Juddmonte International Stakes (Gr.1).

Han var desuden tredje i Derby Stakes (Gr.1) på Epsom, og som 4-årig ligeledes tredje i Eclipse Stakes (Gr.1) og King George VI & Queen Elizabeth Stakes (Gr.1).

Japan vandt syv af sine 22 starter og tjente mere end to millioner sterling i karrieren, der blev afsluttet efter 5-årssæsonen hvor han vandt Meld Stakes (Gr.3) på Leopardstown og Ormonde Stakes (Gr.3) på Chester.

Hingsten debuterede i fjor i avlen på Gestüt Etzean til en bedækningstakst på 11,000 euro – en pris han også står til i år. Som søn af Galileo og med Danehill som morfar har han samme kryds som Frankel og Teofilo.

Japan bedækker til en takst på €11,000 på Gestüt Etzean i Tyskland.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top