fbpx

Sea The Stars vandt “The Double” på Epsom

Lørdag eftermiddag gik John Oxx-trænede Sea The Stars i sin berømte storebror Galileos fodspor, da han vandt The Derby (Gr.1) på Epsom Downs i England. Sea The Stars, redet af irske Mick Kinane, vandt en sikker sejr foran Aidan O’Briens kvartet Fame And Glory, Masterofthehorse, Rip Van Winkle og Golden Sword.Sejren i det engelske Derby (Gr.1) var nummer to for træner John Oxx, der også vandt løbet i 2000 med Aga Khans Sindaar, mens jockey Mick Kinane her hjemtog løbet for tredje gang efter tidligere sejre med Commander In Chief og Sea The Stars’ storebror Galileo.

Sea The Stars, der ejes af Christopher Tsui og er opdrættet af Sunderland Holdings Ltd. i Irland, er efter avlshingsten Cape Cross, som hidtil har været bedst kendt som far til vidunderhoppen Ouija Board.

Moderen til Sea The Stars er den tidligere Prix de l’Arc (Gr.1)-vinderen Urban Sea, der desværre døde tidligere i 2009 efter komplikationer med det der skulle blive hendes sidste føl.

Forinden havde Urban Sea udover at have været en af verdens bedste væddeløbere, også sørget for en legendarisk placering i historiebøgerne som mor til den engelske og irske Derby (Gr.1)-vinder Galileo, de to øvrige Gruppe-1-vindere Black Sam Bellamy og My Typhoon.

Derudover har Urban Sea produceret hoppen Melikah, der både var anden i Irish Oaks (Gr.1) og tredje i Epsom Oaks (Gr.1), samt Gruppe-3-vinderne All Too Beautiful og Urban Ocean.

Årets Derby (Gr.1)-vinder Sea The Stars har nu vundet fire af sine fem starter. Efter en fjerdeplads i debuten på Curragh som 2-årig, fik han aflagt maidentitlen på Leopardstown i august og sluttede siden sin første sæson af med at vinde Juddmonte Beresford Stakes (Gr.2) på The Curragh.

2009 blev indledt direkte med sejr i The 2000 Guineas (Gr.1) i Newmarket, og den royalt afstammede hingst kan nu kalde sig for vinder af “The Double”, hvilket i øvrigt ikke er sket siden Nashwan leverede bedriften for præcis 20 år siden i 1989.

Sea The Stars har nu en teoretisk mulighed for at blive Englands første Triple Crown-vinder siden Nijinsky udførte den fantastiske bedrift i 1970.

Ifølge træner John Oxx skal man dog ikke sætte sine penge på Sea The Stars som Triple Crown-vinder, idet distancen i St. Leger (Gr.1) simpelthen bliver for lang.

“Vi skal selvfølgelig tænke over det, men han vil specielt blive rigtig god fra 1600 til 2000 meter fremover”, udtalte John Oxx til Racing Post.

Mon ikke der lige især tænkes på en fremtidig start i Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) den første søndag i oktober. Det var et løb John Oxx vandt i 2000 med Sinndar efter at have vundet Derbyet – og så var det naturligvis også løbet Sea The Stars’ mor Urban Sea selv formåede at stryge til tops i for 16 år siden, men som ingen af hendes afkom endnu har vundet.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top