fbpx

Scoop af Jørgen Pedersen

Den danske opdrætter Jørgen Pedersen fra Otterup på Fyn har gjort et rigtigt scoop!


I december måned købte han den 11-årige hoppe Epik (Selkirk – Ekliptik v. Nebos) i Deauville for ganske små penge, men inden længe kan avlsværdien for for hesten stige betragteligt i fødelandet Tyskland, idet hendes nu 5-årige søn Encinas ser ud til at have overvundet karrieretruende problemer og nu har succes under the Dubai International Racing Carnival i Emiraterne.

Encinas (v. Lomitas) startede ikke som 2-årig, men fik en flot debut som 3-årig hvor han besejrede den senere vinder af både Tysk Derby (Gr.1), Italiensk Derby (Gr.1) og Breeders Cup Turf (Gr.1), Shirocco.

På tredjepladsen i løbet fulgte Sweet Wake, som i fjor vandt Grosser Mercedes Benz Preis (Gr.2) i Baden-Baden. Encinas fulgte siden op med bl.a. en andenplads i det slovenske Derby.

I fjor indledte han med sejr i et handicap i Köln, og sidst på året fulgte han op med to tredjepladser i Listed-selskab i Frankrig.

Derefter gik turen mod Dubai, hvor Encinas debuterede den 26. januar på Nad Al Sheba.

Den tyske hest vandt med en halv længde før Mike de Kock-trænede Excalibur og tjente 78.000 US$ ved sejren.

Encinas’ sejr i Dubai har naturligvis vakt stor glæde hos Jørgen Pedersen, der allerede nu har besluttet at Epik skal sendes til bedækning i Tyskland hos Sadler’s Wells-sønnen Sholokhov, der efter endt væddeløbskarriere hos Aidan O’Brien i Irland begyndte sin avlskarriere syd for den danske grænse i 2004.

Allerede fredag aften vil Jørgen Pedersen spændt afvente resultaterne fra Dubai, idet Encinas igen bringes til start over 2400 meter græs i et handicap med ca. 750.000 danske kroner i førstepræmie. Encinas er både ejet og opdrættet af Stiftung Gestüt Fährhof.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top