fbpx

Salt Track bedste skandinav med femteplads på Nad Al Sheba

Det blev Niels Petersen-trænede Salt Track der klarede sig bedst af de tre skandinaviske heste torsdag aften på Nad Al Sheba i Dubai. Den argentinskfødte hest var til start i The Maktoum Challenge Round 1 (Gr.3) og så ud til at trives virkelig godt i omgivelserne han kender fra i fjor, og efter en placering blandt de bageste fra start afsluttede han på vanlig vis glimrende under Espen Ski og nåede femtepladsen, godt 15 længder bag vindende Happy Boy.


Der var 6.000 US$ i femtepræmie til Oslo Racing Stables, der bestemt kunne være tilfredse med deres hest, og Salt Track vil utvivlsomt gå meget frem efter denne start som var hans første siden han sejrede i Nickes Minneslöpning (L) på Täby den 9. september i fjor.


Calrissian også godkendt

I samme opgør startede Lars Kelp-trænede Calrissian, og Klampenborg-hesten var godt med fremme blandt de forreste til opløbsstrækningen, hvor han dog hurtigt måtte se flere af de øvrige heste stikke af. Calrissian kom i mål som nummer 10, lidt mere end 20 længder bag den overlegne vinder, og i betragtning af at det var første start siden 4. november må præstationen siges at være godkendt.

Sejrende Happy Boy blev den anden brasilianske hest på stribe til at vinde the Maktoum Challenge Round 1 (Gr.3), efter at Imperialista havde vundet løbet i fjor. Happy Boy kom fra en Gruppe-3-sejr i november hjemme i Brasilien, og denne form var mere end rigeligt til at hesten kunne knuse konkurrenterne på Nad Al Sheba og vinde helt overlegent med ni længder uden på noget tidspunkt at have været presset. Også andenpladsen i feltet gik til en brasilianskopdrættet hest, nemlig Gloria De Campeao, der trænes i Frankrig af Pascal Bary.


Mambo King havde det svært

Tidligere på dagen var Mambo King som den første danskopdrættede hest gennem tiderne til start på Nad Al Sheba, i et handicap over 1800 meter dirt track. Lars Kelp havde på forhånd fortalt at Diktat-sønnen formmæssigt var et stykke efter sin staldkammerat Calrissian, og Mambo King fik det også svært lige fra starten hvor han aldrig rigtigt formåede at bide sig fast i feltet.

Hingsten fik en lang rejse rundt opløbssvinget, og herefter var der aldrig noget at komme efter. Mambo King sluttede tredjesidst, lidt over 30 længder bagved vindende Rampallion.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top