fbpx

Rune Haugen køber ny superstjerne i Tyskland

Den norske træner Rune Haugen fløj efter fredagens Guineas-trials i Klampenborg direkte til Tyskland for at skaffe endnu en ældre stjerne til stalden.


Søndag eftermiddag var Haugen tilbage igen, og han beretter til galopsport.dk, at et team bestående af en irsk hesteejer og nogle helt nye norske ejere har købt den 4-årige sparsomt startede hingst Art Attack (Platini – A Real Work Of Art v. Keen), der aldrig kom ud som 2-årig, men virkelig fik gjort opmærksom på sig selv i fjor med tre sejre i fire starter for træner Andreas Wöhler.

Efter en femteplads i debuten fik Art Attack aflagt sin maidentitel over 2000 meter i München, hvorefter han vandt et Ausgleich III handicap i Krefeld.

Med to sejre i bagagen var Art Attack klar til at rykke en klasse op, og han blev bragt til start i Grosser MSD Bavaria Preis (L) over 2000 meter i München. Her tog han sin tredje sejr på stribe med rigelig afstand til Floriot, der i sin næste start vandt Gruppe-1-løbet Premio Lydia Tessio i Milano.

Art Attack kom ikke til start mere som 3-årig, og han har fortsat sin første start tilgode i 2007, hvilket altså bliver for Rune Haugen.

“Han var starterklæret i et løb på Longchamp på tirsdag, men han kommer dog ikke til start der. Til gengæld regner jeg med at han sæsondebuterer den 20. maj i Gruppe-1-løbet Grosser Mercedes Benz Preis i Baden-Baden, og derefter gælder det Gruppe-2-løbet Grosser Hansa-Preis i Hamborg. Hans hovedopgaver i Skandinavien bliver Marit Sveaas Minneløp og Stockholm Cup International”, fortæller Rune Haugen, der ikke vil offentliggøre købsprisen, men ifølge tyske kilder er der blevet betalt over 300.000 euro, svarende til ca. 2,25 millioner danske kroner, for Art Attack.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top