fbpx

Rune Haugen-double i Walter Nilsens Minneløp

Så gjorde Rune Haugen det igen! Norges championtræner hentede 800.000 kroner af den samlede præmiesum på den runde million der blev budt på i det tidligere Oslo Cup, Walter Nilsens Minneløp, torsdag aften på Øvrevoll.


Det blev en kendsgerning da Yvonne Durant efter en prangende finish fik presset forrige års norske Derbyvinder Mick Jerome foran sidste års Walter Nilsen-vinder Alpino Chileno/Carlos Lopez. De to staldkammerater kæmpede indædt om sejren over de sidste 300 meter og efterlod resten af feltet bag sig med Zenato/Fredrik Johansson som den nærmeste.

Løbet blev indledt med Sibelius i spidsen indvendigt, mens Alpino Chileno lagde sig op udvendigt for den svenske gæst. Rundt opløbssvinget avancerede The Khamsin vældig stærkt under Espen Ski, men det var fortsat Sibelius og Mick Alpino Chileno der svingede taktstokken ind på opløbet, hvor Sibelius dog hurtigt faldt fra og lod Alpino Chileno fortsætte alene i front.

Det så et godt stykke ud som om at den skimle Scandinavian Open-vinder kunne gå imod sin anden sejr i Walter Nilsens Minneløp i træk, men 300 meter fra mål fik han besøg af Mick Jerome, som under Yvonne Durant skød frem indvendigt for de øvrige og hele vejen til mål kæmpede hoved ved hoved med toto-favoritten. De to staldkammerater fightede intenst til målstregen, hvor Mick Jerome med det yderste af mulespidsen kunne trække sig sejrrigt ud af løbet med en førstepræmie på 600.000 norske kroner.

Zenato fulgte to længder efter på tredjepladsen, hvorefter der var halvanden længde til The Khamsin og Eltizaam på de næste pladser. The Khamsin fik bevist at han fortsat hører til blandt Skandinaviens bedste stayere, og Eltizaam gjorde det virkelig flot i sin første start over 2400 meter.

Den umiddelbare skuffelse i opgøret var nyimporterede Day Walker, der er kommet til Skandinavien med store meritter bag sig fra Tyskland og Italien. Day Walker sluttede lige uden for præmierækken, men der var en logisk forklaring på hans svigt. “Han pådrog sig to sprængte blodkar i opløbet og kom hjem med kraftig næseblod.

Fernando sagde efter løbet at han troede han skulle vinde det let midt i opløbet, men det var nærmest som om han punkterede i den afgørende fase”, fortalte Rune Haugen, der så frem til at fejre både den norske nationaldag og årets første storløbsdouble.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top