fbpx

Reventon satte kronen på værket i Dansk Kriterium

Der er ingen tvivl om, hvem der er Danmarks 2-årskonge i 2008. Søndag eftermiddag satte Lone Kaj-Nielsens Reventon kronen på værket, da han i sikker stil sejrede foran længe førende Royal Legend og scorede førstepræmiens 100.000 kroner.


Banen var hurtig denne søndag i Klampenborg, og flere af dagens opgør blev vundet af de heste der havde kommandoen undervejs. I Dansk Kriterium tog Hanne Bechmann-trænede Royal Legend hånd om føringen fra start under Cathrine Weilby, og ind på opløbsstrækningen havde ekvipagen slået et rigtig godt hul til konkurrenterne.

Midt i opløbet stod det klart, at der skulle en rigtig god hest til at fange Royal Legend, men en sådan fandtes der i Reventon, som med lærling Nicolaj Stott på ryggen vandt terræn for hver en meter og til slut kunne gå afgørende forbi til en sikker længdes sejr. Royal Legend holdt godt ved til andenpladsen før Jägersro-gæsten Inchiline og de to Wido Neuroth-deltagere Our Decision og Moon City.

Sejren i Dansk Kriterium var Bent Olsen-trænede Reventons fjerde ud af lige så mange starter på Klampenborg, og tidligere har Academy Award-sønnen også vundet Petré Toddlers Trophy, Skandinavisk Opdrætningsløb og Capinordic Auktionsløb. Eneste svipser for Reventon har været starten i Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer på Øvrevoll, men hesten har til gengæld været helt urørlig på sin hjemmebane og kan nu gå i vinterhi som årets helt store oplevelse blandt den yngste årgang i Danmark.

Reventon er ud af Breeders’ Trophy Juvenile-vinderen Raadyr, der selv er søster til årets Derbyvinder Master Kid og de to øvrige klassiske vindere Eko Negresco og Kronhjort. Hvorvidt Reventon klarer de længere distancer er stadigvæk et helt åbent spørgsmål, og svaret får vi først til næste år, idet Academy Award-sønnen højst sandsynligt får velfortjent vinterpause oven på sejren i Dansk Kriterium.

Reventon er opdrættet i samarbejde mellem Martin Hjorth Jensen og Alexander Elsass.

Bent Olsen var i øvrigt i vindercirkelen yderligere to gange denne søndag – først for at modtage Stall Ekos 3-årige hoppe Eko Bel Air, der aflagde maidentitlen i Moonbeam Maidenløb, og siden også i Our Martin Vandrepræmie over 1800 meter, hvor dagens største favorit Dan Tucket let afviste staldkammeraten Marezzo til andenpladsen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top