fbpx

RaceTime: Europas nye stayerkonge.

I sidste uge blev det annonceret, at den mangeårige stayerchampion, 8-årige Stradivarius, går på pension. Heldigvis er afløseren klar. Kyprios er ubesejret vinder af sine seks løb i år, bl.a. Ascot Gold Cup, og i lørdags på Longchamp udførte han en magtdemonstration uden lige, da han vandt Prix du Cadran (Gr.1) over 4000 meter i dyb bane med 20 længder! Tilmed brød han ud i opløbet.

Fortalt af Klaus Bustrup


MAN TROEDE IKKE SINE EGNE ØJNE.

Longchamp i lørdags den 1. oktober – dagen før Prix de l’Arc. Det var blevet tid til Prix du Cadran (Gr.1) over 4000 meter. Galileo-sønnen, 4-årige Kyprios, var storfavorit efter sejr i alle sine fem løb i år.

De sidste tre i Gruppe-1-løb. Ascot Gold Cup, som han vandt før Mojo Star (Sea The Stars) og Stradivarius (Sea The Stars). Goodwood Cup, hvor han slog Stradivarius og senest en sejr i Irish St. leger på The Curragh.

Kyprios lå velplaceret i den dybe bane indtil kort før opløbet, hvor han tog teten. Og så øgede han bare afstanden. Det så nærmest ud, som om de andre stod stille.

Lidt drama blev der dog til sidst, hvor Ryan Moore ikke kunne styre Kyprios, der løb ud mod rækværket, hvor publikum var placeret. Ryan Moore fik dog Kyprios på plads til sidst, og sejren lød på 20 længder! Ikke hverdagskost i et Gruppe-1-løb.


Se løbet herunder:


Kyprios er ejet af Moyglare Stud Farm og Coolmore-teamet og i træning hos Aidan O’Brien. Han er som nævnt efter Galileo og ud af Poolished Gem (Danehill).

Nu afdøde Galileo kunne dagen efter glæde sig over, at to hans andre sønner var fædre til nummer et og to i Prix de l’Arc de Triomphe. Frankel til vinderen Alpinista og Churchill til toeren Vadeni.

Kyprios har i sin hidtidige karriere løbet 10 gange. Han har vundet de otte og indtjent godt en million pund.


STRADIVARIUS BLIVER AVLSHINGST PÅ THE NATIONAL STUD I NEWMARKET.

I slutningen af sidste måned blev det annonceret, at nu 8-årige Stradivarius (Sea The Stars) går på pension på grund af en benskade. Han er ejet af Bjørn Nielsen, og han var i træning hos John og Thady Gosden.

Stradivarius vandt i 20 af sine 30 starter. Det blev til syv Gruppe-1-sejre. Bl.a. vandt han fire gange Goodwood Cup (Gr.1) og tre gange Ascot Gold Cup (Gr.1). Han indløb næsten 30 millioner kroner i sin karriere.

Stradivarius skal nu tjene som avlshingst på the National Stud i Newmarket.


Stradivarius. Foto: The National Stud.
Picture of Klaus Bustrup

Klaus Bustrup

RaceTime. Født 1947 i København. Har i sin professionelle karriere været administrerende direktør i Landbrugsraadet (i dag Landbrug & Fødevarer) 1994-2008. Formand for Danidas Styrelse 2008-13 og formand for FødevareBanken 2013-19. Klaus har som sin bror Per haft sin gang på Klampenborg Galopbane i mere end 60 år.

Seneste artikler

Scroll to Top