fbpx

Premier Cru tæt på styrt – men vandt alligevel

Det kører i olie for avlshingsten Cajun Cadet! I lørdags fik han sin første klassiske sejr da sønnen Kronhjort i overlegen stil vandt Dansk 2000 Guineas, og ved torsdagens Lunch-løb i Stockholm blev det til endnu to sejre for den danske avlshingst der ejes i fællesskab af York Stutteri og Stutteri Hjortebo.


Første sejr blev vundet i Triumph-Handikap over 1350 meter, hvor 7-årige Cappuccino vandt for tredje gang i år, godt hjulpet af lærling Martin Rodriguez’ fire kilos lettelse.

Cappuccino havde en mellemsæson i fjor uden en placering blandt de tre første i 10 starter, men hingsten er kommet forrygende igen i 2007 med tre sejre, to andenpladser og en enkelt tredjeplads i ni starter.

I Classic Trial over 1600 meter græs – forprøven til Jockeyklubbens Jubileumslöpning – sadlede Patrick Wahl stortalentet Premier Cru (Cajun Cadet – Cote v. Sicyos), der hidtil var ubesejret i karrierens to første starter.

Løbet blev højdramatisk for den langt galopperende hest, der blev pakket godt ind undervejs af Nicholas Cordrey. Hesten pullede stort set hele vejen ind på opløbsstrækningen, hvor Cordrey sad roligt bag de førende og ventede på en åbning.

Et stykke inde på opløbsstrækning så jockeyen endelig sit snit til at kunne smutte indenom da der blev plads på rails, men Premier Cru havde dårligt nok fået endelig marchordre inden hullet blev lukket igen og forårsagede et sammenstød der kunne have haft katastrofale konsekvenser.

Nicholas Cordrey holdt dog balancen og fik trukket Premier Cru nogle spor ud i banen, hvor han endnu engang forsøgte at få hesten i gang. Øjensynligt havde den danskfødte fuks sat for mange længder over styr, men over de sidste 150 meter lykkedes det alligevel at komme op i fart og kort før mål fange Spinning Fun/Jacob Johansen, der blev besejret med en halv længde.

Der er ingen tvivl om at Premier Cru ville have vundet dette opgør overlegent med en bedre rejse, og når han om få uger kommer til start som ubesejret i Jockeyklubbens Jubileumslöpning vil løbsoplægget angiveligt være ændret.

Sabis ABs Cajun Cadet-søn opretholder fortsat engagement i Dansk Derby om præcis en måned, og også her må han utvivlsomt regnes i toppen af favoritgruppen.

Både Cappuccino og Premier Cru er opdrættet på Stutteri Hjortebo i Bjerringbro.


Diana Trial til Tebheagnaneilan

Diana Trial, ligeledes over 1600 meter græs, resulterede i det forventede opgør mellem Lennart Reuterskiöld Jr-trænede Tebheagnaneilan/Manuel Santos og Patrick Wahl-trænede Made In Sweden/Nicholas Cordrey, og fordelen faldt ud til førstnævnte, der efter en lang og sej opløbskamp holdt sig foran med en halv længde, hvorefter der var to længder til Boy’s Choice på tredjepladsen.

Made In Sweden måtte dermed indkassere karrierens første nederlag, men det var efter næsten tre måneders pause, og hun vil uden tvivl være klart forbedret når det virkelig gælder i Dianalöpning.

Der var mere succes i vente for Lennart Reuterskiöld Jr. og Manuel Santos senere på dagen, idet Stall Gransäters 5-årige Wazir i let stil tog sig af Stratoslöpning over 1600 meter dirt. Efter sin 11. plads i Pramms Memorial var Wazir tilbage i behageligt selskab, og han kunne henvise Eldfote/Jacob Johansen til andenpladsen med to længder.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top