fbpx

Peas And Carrots – “Årets Galoppör 2008” i Sverige

Danskopdrættede Peas And Carrots blev fredag aften kåret som Årets Galoppör 2008 i Sverige. Final Appearance-sønnen hjemtog 65% af stemmerne i kamp med Derby-vinderen Swing That Cat og Breeders’ Trophy Classic/St. Leger-vinderen Shade Of Pale.


Peas And Carrots startede 2008 med en tredjeplads på Jägersro – en præstation der med det samme indikerede, at kraftværket var bedre end nogensinde før, og allerede i den efterfølgende start strøg vallakken til tops på stjernehimlen med en spektakulær sejr i Pramms Memorial (L) på Jägersro. Derefter vandt hesten sin til dato største triumf i Stockholms Stora Pris (Gr.3) på Täby, hvor han uden problemer henviste Appel Au Maitre til andenpladsen.

Sejren på Täby blev fulgt op med endnu en triumf, denne gang på hestens tidligere hjemmebane Klampenborg, hvor han vandt Seeland Pokalløb (L) før Quilboquet. Sejren i Seeland Pokalløb (L) blev årets sidste for Peas And Carrots, der efterfølgende var anden bag Chinese Mandarin i Scandinavian Open (Gr.3), tredje i Marit Sveaas Minneløp (Gr.3) og til slut anden i Stockholm Cup International (Gr.3) – begge gange slået af Appel Au Maitre.

Det var planlagt at Peas And Carrots skulle slutte sæsonen af med en start i Gruppe-2-løbet Prix Dollar under Arc-weekenden i Paris, men da hesten pådrog sig nældefeber i ugen op til løbet, valgte træner Lennart Reuterskiöld Jr at holde inde og spare hesten til en ny stor sæson i 2009.

Peas And Carrots startede i alt syv gange i 2008 og tjente over 1,8 millioner svenske kroner til sin ejer Omar Zawawi fra Oman.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top