fbpx

Peas And Carrots knækkede Appel Au Maitre

Tirsdag aften blev endnu kapitel afrundet i eventyret om Peas And Carrots, da den danskopdrættede hest med største lethed sejrede i Stockholms Stora Pris (Gr.3) over 1950 meter, 2½ længde foran forhåndsfavoritten Appel Au Maitre og med ligeledes danskopdrættede Fly Society som tredje.


Med den irske stjernejockey Eddie Ahern på ryggen fik Peas And Carrots en udmærket rejse bag de førende, og rundt opløbssvinget sad Ahern fortsat bomstille på den langt galopperende vallak, der lå lige i ryggen på Appel Au Maitre, som allerede midt i svinget havde sat angrebet ind på førende Sheriffen.

Appel Au Maitre, der aldrig tidligere havde tabt i Skandinavien, kom ind på lige bane med en kort føring, men det tog ikke Peas And Carrots mange galopspring at overtage kommandoen, hvorefter han usvigeligt sikkert forsvarede sin føring hele vejen til målstregen.

På de sidste meter nåede Søren Jensen-trænede Fly Society frem til tredjepladsen under Kim Andersen, mens Sheriffen gik sit livs løb på fjerdepladsen foran endnu en danskopdrættet deltager, The Pirate. Dermed sluttede danskopdrættede heste på løbets første, tredje og femteplads i ét af Skandinaviens absolut største væddeløb – hvilken succes!

Tertullus, der havde Frankie Dettori i sadlen, sluttede lige uden for præmierækken med den engelske gæst Illustrious Blue bag sig. Herefter fulgte Luca Brasi og Alnitak, der brækkede meget ud rundt det første sving og var tæt på at forårsage styrt for Shareholder.

Shareholder sås herefter aldrig inde i opgøret og sluttede næstsidst. Lars Kelps anden deltager, nyimporterede Alpacco, sluttede på en skuffende sidsteplads efter at den britiske jockey Dean McKeown nok engang beviste at han ville have svært ved at bide sig fast blandt Skandinaviens 15 førende jockeys.

Tilbage til mægtige Peas And Carrots, der kom direkte fra sejren i Pramms Memorial (L) og dermed allerede i sæsonens tredje start rundede en million kroner i samlet årsindtjening. Final Appearance-sønnen, der er opdrættet på fynske Havreholms Stutteri, sejrede her for 10. gang ud af 15 starter, og han fik samtidig bevist, at det kan lade sig gøre at besejre en hest som Appel Au Maitre, der selv så ud til at have fået en perfekt rejse og havde alle chancer i opløbet, omend den hurtige bane og korte distance ikke var til hans fordel.

Peas And Carrots trænes af Lennart Reuterskiöld Jr. og ejes af Omar Zawawi i Oman.


Relampago Plus overraskede i Täby Vårsprint (L)

Tirsdagens anden hovedbegivenhed i Stockholm, Täby Vårsprint (L) over 1150 meter, blev overraskende vundet af Bendik Bø-trænede Relampago Plus, der under et flot ridt af den nye brasilianske jockey Rafael Schistl indvendigt i banen fløj forbi længe førende Steve’s Champ/Carlos Lopez med Puggy/Dina Danekilde, Solvana/Fredrik Johansson og Pipoldchap/Espen Ski på de næste pladser.

Den knebne forhåndsfavorit Complete sluttede sjette, lige foran de to danske udfordrere Calrissian/Dean McKeown og Lady Lily/Kim Andersen, som begge så ud til at have gode chancer da feltet ramte opløbet, men de formåede ikke at slå til i sidste ende. Førstepræmien var 250.000 kroner værd for vindende Relampago Plus, der her tog sin karrieres største skalp i en alder af otte år.


Ny sejr til Wilsons Kinnari

Brian Wilson havde sendt sin 4-årige hoppe Kinnari den lange vej til Stockholm for at dyste i et sprintopgør over 1150 meter, og Take Risks-datteren formåede at tage en ny flot sejr – denne gang foran Zoogina Zaid, der bar otte kilo mere på ryggen og samtidig fik en langt fra optimal rejse.

Martin Rodriguez havde Kinnari tidligt fremme i front, og den danske hoppe forsvarede sig glimrende hele vejen til målstregen i en tid der tilsvarede Calrissians i Täby Vårsprint (L) senere på aftenen.


En enkelt vinder til Dettori

Det blev tidligere på dagen rapporteret, at Frankie Dettori havde modtaget et beløb svarende til en direktørs månedsløn for blot at dukke op på Täby, men italieneren fik dog også en sejr med hjem til Newmarket, efter han uden store sværdslag red den tidligere norske Derbyvinder Mick Jerome først over stregen i et udskrevet løb over 2800 meter.

Dettori havde i løbet inden været anden i mål på ryggen af Eaglecott, i et løb der i øvrigt blev vundet af Lucky Heart og Nicholas Cordrey.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top