fbpx

Nyt dansk syndikat køber brasiliansk Gruppe-3-vinder

Klampenborg-træner Lars Kelp har igennem mere end to år haft øjnene på den brasilianske hingst Quilboquet (Jules – Greystoke v. Tokatee), og for tre måneder siden lykkedes det ham at få sammensat et dansk syndikat til at købe hesten – og atter engang er det succesrige TLP Racing der står bag konsortiet.


Quilboquet er født den 28. august 2003 i Brasilien og har startet 11 gange i karrieren, hvoraf det er blevet til fire sejre og tre placeringer. Han debuterede som 2-årig i 2005 ved at vinde med 15 længder over 1100 meter, og han fulgte op med endnu en sejr over 1000 meter, inden han var kort slået til femtepladsen i et Gruppe-3-opgør.

Quilboquets næste start var ligeledes i Gruppe-3-sammenhæng, nemlig Grande Premio Nestor Jost (Gr.3) over 1400 meter, hvor han triumferede i uhyre overlegen stil. Præstationen blev fulgt op med en tredjeplads i et Gruppe-2-løb, inden han for første gang sluttede uplaceret i Gruppe-1-løbet Grande Premio Associacao Brasileira.

Quilboquet startede blot fire gange i 2007, og efter to forsøg i Gruppe-1-sammenhæng fandt han sig godt til rette i et Listed Race over 1600 meter – Classico Nelson Pereira (L) – inden han i sin sidste start blev nummer syv i et Gruppe-2-løb over samme distance.

“Jeg har fulgt Quilboquet siden han var to år gammel, og allerede efter debutsejren hvor han vandt med 15 længder var jeg sikker på at han noget særligt. Han døjede med problemer i hovene som 2-årig, hvilket betød at han måtte hvile i op mod et halvt år, og han blev sendt direkte ud i første ben af den brasilianske Triple Crown hvor han kun var slået med syv længder. Skulle vi have købt ham som 2-årig ville han have været enormt dyr, men på grund af de problemer han har haft er prisen heldigvis dalet igen, og den store fordel er at hovene nu er ordnet”, forklarer Lars Kelp, der har installeret Quilboquet hos svenske Ulf Sjöholm hvor også Peas And Carrots stod imens han kom sig ovenpå sin karrieretruende skade forrige år.

“Hesten kom til Sverige for tre måneder siden, og han ser virkelig forrygende ud. Vi gør tingene lidt anderledes her i Skandinavien, og jeg er ret sikker på at vores fremgangsmåde vil forbedre hesten i forhold til det han viste i Brasilien”, slutter en tilfreds Lars Kelp.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top