fbpx

Ny sejr til danskopdrættede Edge Of Darkness

3-årige Edge Of Darkness, som er opdrættet af Nina Falck og Gert Larsen på Fyn og datter af den tidligere danske Derbyvinder Tigress Eleven, tog onsdag sin anden sejr ud af lige så mange mulige i 2023. Juniper Tree-datteren sejrede sikkert i hænderne på lærling Angelika Berg og tjente 45.000 svenske kronor.Edge Of Darkness overtog føringen på slutningen af bagsiden og slog et afgørende hul til de jagtende konkurrenter ind på opløbet.

Hér forsøgte Per-Anders Gråberg ihærdigt at nå frem i bøjlerne på Im A Dragon (Dragon Pulse), men Edge Of Darkness fortsatte ufortrødent og sejrede til slut med en længde.

Bag Im A Dragon var der yderligere to længders afstand til Facone (Creative Cause).

Edge Of Darkness ejes af Erna Van Doorn og trænes af Ylva Brandt, og hun har nu vundet begge sine starter som 3-årig.

Hoppen er fjerde vindende afkom ud af Tigress Eleven (Academy Award), som i 2011 strøg til tops i Dansk Derby for Hanne Bechmann og Nicolaj Stott.

Edge Of Darkness og Angelika Berg. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Selv er Tigress Eleven ud af den skandinaviske championhoppe Kutbeya (Diesis) og halvsøster til bl.a. den norske Derby-2’er Salida (Spectacular Tide), den danske Derby-2’er Aladar (Inchrory), den svenske St. Leger-3’er Carl Ras Dana Lim (Sabiango) og Breeders’-placerede Sarina (Diaghlyphard).

Salida er siden blevet mor til Scandinavian Open Championship (Gr.3)-vinderen og avlshingsten Efesos (Royal Experiment), mens Sarina er mor til Breeders’ Prize Classic-vinderen Dickie Dickens (Deceptor).

Tigress Eleven, som nu ejes af Flemming Christensen, er også mor til 2-årige Impalah (Moohaajim), som Amanda Harbjerg købte for 12.000 kroner på sidste års Scandinavian Open Yearling Sale og som er gået i træning hos Birgitte Nielsen i Aarhus.

Tigress Eleven og Nicolaj Stott ved Derbysejren i 2011. Foto: Burt Seeger.
Tigress Eleven og Nicolaj Stott ved Derbysejren i 2011. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top