fbpx

Norsk køb af Footstepinthesands-åring på Goffs Million Sale

Goffs Million Sale uden for Irlands hovedstad Dublin er i fuld gang i disse dage, og hidtil er to heste blevet handlet af skandinaviske forbindelser – begge fra Norge. Mandag blev en datter af Danehill Dancer handlet, og tirsdag blev det en hingst efter den ubesejrede 2000 Guineas-vinder Footstepsinthesand.


BBA Germany fik på vegne af Rune Haugen hammerslag på lot 235, en brun hingst efter Footstepsinthesand og Darshaan-datteren Sharamana. Hingsten er ud af én af verdens mest berømte blodlinier, og moderen Sharamana er halvsøster til den dobbelte Derbyvinder Shergar, og hun er ligeledes søster til Shamarzana, der ikke selv vandt som væddeløber, men til gengæld blev mor til Gruppe-2-vinderen Shamadara og mormor til Gruppe-1-vindern Shamdala og Shamdinan.

Der var naturligvis stort bud efter den veltrukne brune hingst, der tilhører første årgang efter den ubesejrede 2000 Guineas (Gr.1)-vinder Footstepsinthesand (Giant’s Causeway), og i et hårdt trykket marked under den verdensomspændende finanskrise, faldt hammerslaget på 130.000 euro, svarende til ca. 970.000 danske kroner. Hingsten skal i træning hos norske Rune Haugen, der med egne ord beskrev Footstepsinthesand-sønnen som salgets bedste individ.

På de sidste minutter af førstedagens salg, gik en brun hoppeåring efter Danehill Dancer – Sassy Bird v. Storm Bird tilbage for 30.000 euro, men blev senere handlet privat til forbindelser hos den i Norge baserede danske træner Niels Petersen.

Danehill Dancer-datteren er yderst veltrukken, idet moderen Sassy Bird er helsøster til avlshingstene Mukaddamah og Contempt, og i avlen har hun allerede bevist sit værd som mor til de to individuelle Listed-vindere Chercheuse og Asawer. Sidstnævnte har desuden været tredje i både Ribblesdale Stakes (Gr.2) og Princess Royal Stakes (Gr.3).

Netop Danehill Dancer har stået for salgets hidtil højeste pris med lot 176, en halvsøster til årets Phoenix Stakes (Gr.1)-vinder Mastercraftsman, der blev solgt til Coolmore-agent Demi O’Byrne for 1.000.000 euro. Førstedagens dyreste lot var en hingst efter Galileo, der ikke overraskende blev købt af Jim Bolger, som har haft gigantsucces de sidste tre år med afkom efter netop denne førende Sadler’s Well-søn som Teofilo, Lush Lashes og årets Derby (Gr.1)-vinder New Approach.

Goffs Million Sale fortsætter onsdag, mens Goffs Sportsman’s Sale starter torsdag med mere skandinavisk købsinteresse.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top