fbpx

Nobileo vandt med fem længder i Oslo

Stall Perlens 3-årige Galileo-søn Nobileo var torsdag aften ude i karrierens kun anden start, og han skulle imod en række gode tidligere vindere bevise at han hører til i den klasse der berettiger ham til en start i Tysk Derby (Gr.1) den 23. juli i Hamborg.


Nobileo startede over 2000 meter græs – et underlag der umiddelbart skulle passe glimrende, men Øvrevoll virkede meget hurtig i denne uge og den fukse hingst ville uden tvivl gerne have haft noget mere vand i banen.

Fredrik Johansson tog teten direkte med Nobileo, mens det danske Derby-håb Nablus fik en skæv start for Kim Andersen og parret mistede en del længder i starten. Nobileo førte feltet ind på opløbte, hvor Johansson fortsat sad bomstille, men så skød hidtil ubesejrede Negra Del Oro frem udvendigt under Lennart Hammer og lignede et kort øjeblik en alvorlig trussel imod favoritten.

Det var dog kun et spørgsmål om tid før Nobileo rigtigt kom op i omdrejninger, og da dette skete trak han let fra til en overlegen sejr på fem længder.

Negra Del Oro fik en klart godkendt sæsondebut efter lang pause, og Danehill Dancer-datteren ser ud til at have udviklet sig nok til at kunne fortsætte blandt de bedste 3-årige hopper i Skandinavien. Nablus kom fint op til de øvrige rundt opløbssvinget, men faldt fra igen til slut hvilket sikkert kan tilskrives den tabte start.

For Nobileos vedkommende gjorde han sit job og slog et par af Skandinaviens fremstående klassiske kandidater, på trods af at han måtte give væk til både Negra Del Oro og Nablus. Mon ikke næste stop bliver Tyskland?

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top