fbpx

Nick Elsass: Klampenborg lever i bedste velgående

”At York Stutteri trapper ned har overhovedet ingen indflydelse på Klampenborg Galopbanes drift og fremtid”, fortæller Nick Elsass i dette interview til galopsport.dk.


Den 26. november udsendte Dansk Galops formand Nick Elsass meddelelsen om, at Stumpedyssegård i Hørsholm var sat til salg, og at der dermed bliver droslet kraftigt ned på York Stutteris aktiver inden for fuldblods- og varmblodssporten. Siden er det gået stærkt med handlen af følhopper og føl, og mere end halvdelen af stutteriets fuldblodsheste har allerede fået nye ejere over hele Skandinavien.

Salget af Stumpedyssegård er utvivlsomt et kraftigt stød i mellemgulvet på den samlede danske galopsport, idet teamet bag York Stutteri igennem 15 år konstant har været blandt landets førende opdrættere og især igennem de senere år har tilført fuldblodssporten en lang række internationale blodlinjer. Savnet af York Stutteri vil absolut kunne mærkes fremover, men sportens aktive og ikke mindst hesteejere og sponsorer kan dog være sikre på, at Klampenborg Galopbane ikke bliver berørt af ændringerne.


Mogens Poulsen er hovedaktionær

Efter pressemeddelelsen ramte medierne, bredte uroen sig i staldene på og omkring Klampenborg Galopbane, idet Nick Elsass er aktionær i selskabet. Elsass maner dog med rette alle bekymringer til jorden: ”Det er rigtigt, at jeg ejer en andel af Klampenborg Galopbane, men det er ikke ”min” bane. Banens formand Mogens Poulsen er hovedaktionær og han har dermed ene og alene majoriteten i firmaet. At Stumpedyssegård og York Stutteris heste sælges har således overhovedet ingen indflydelse på Klampenborg Galopbanes fremtid. Banen lever i bedste velgående, og projektet om en ny træningsbane skrider planmæssigt fremad”, forklarer Nick Elsass.


Driften er i hænderne på Danske Spil

Nick Elsass var sammen med Mogens Poulsen i perioden fra 1992 til 2000 med til at gøre Klampenborg Galopbane gældfri, men siden hele hestesporten kom på Tipsnøglen i begyndelsen af det nye millennium, har det været Hestesportens Finansierings Fond som via midler fra Danske Spil har sørget for banens daglige drift. ”Min personlige økonomi har således absolut intet med Klampenborg Galopbanes økonomi at gøre”, fortsætter Nick Elsass.


Er du på vej ud af dansk galopsport?

Så afgjort nej! York Stutteri går på en kraftig slankekur, og hvor længe kuren varer er uvist. Vi har valgt at være yderst forsigtige, men skulle det vise sig, at vi har været for pessimistiske omkring hele situationen, vil jeg ikke afvise at York Stutteri fortsætter i en endog noget mindre målestok”, svarer Nick Elsass hurtigt på spørgsmålet.


Hvad med din formandspost i Dansk Galop?

Jeg er jo valgt som formand for Dansk Galop af foreningens medlemmer, og bestyrelsesposten i Hestesportens Finansierings Fond er jeg blevet udpeget til af Kulturministeren, så jeg fortsætter naturligvis ufortrødent mit arbejde for den samlede danske galopsport. Dansk Galop har 150 års jubilæum i 2009, og jeg kan i den forbindelse allerede nu afsløre, at Hendes Majestæt Dronningen har bekræftet sin tilstedeværelse ved jubilæumsdagen og personligt møder op til storløbet Royal Grand Prix (Skandinavisk Grand Prix, red.), den 20. september”, slutter Nick Elsass med en slet skjult stolthed, der indikerer, at hjertet fortsat banker ivrigt for Klampenborg Galopbane og dansk galopsport som helhed.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top